Terug naar iOS 17 bèta
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

iOS 17 bèta

Door Laura Grootaarts24 juli 2023 09:093 min. leestijd

De release van iOS 17 pas in september. Wil je nu al met alle nieuwe functies van iOS 17 spelen? Het kan met de iOS 17 bèta. Zo installeer je die.

iOS 17 bèta

iOS 17 bèta

iOS 17 zit boordevol nieuwe functies. Wat dacht je van interactieve widgets op je thuisscherm, het nieuwe NameDrop om gegevens over te dragen of Stand-by, dat van je iPhone een nachtklokje maakt? En je kunt ze nu al allemaal uitproberen. De iOS 17 bèta is namelijk beschikbaar! De meest recente versie is iOS 17 bèta 4 voor ontwikkelaars. Deze is gelijk aan de tweede publieke bèta en die kan ieder moment verschijnen.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

In dit artikel leggen we uit hoe je deze op je iPhone installeert. Het werkt dit jaar overigens iets anders dan anders.

Wil je iOS 17 vroeg?

Apple brengt altijd twee varianten van de bèta uit: eerst de ontwikkelaarsbèta, gevolgd door de publieke bèta. Inmiddels zijn er al vier ontwikkelaars-beta’s verschenen, en een publieke bèta. Meedoen? Dat kan!

 1. Schrijf je in
  Ga op je iPhone naar de website van het AppleBeta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.
 2. Voeg je iPhone toe
  Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst: ‘Enroll your iOS device’. Tik erop.
 3. Naar de instellingen
  Daarna is het installeren van de iOS 17-bèta bijna net zo eenvoudig als het installeren van gewone updates. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen>Software-update’. 
 4. Ga naar de bèta-updates
  Tik op de knop ‘Bèta-updates’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 17 in beeld. Selecteer de optie en tik linksboven op ‘Vorige’. 
 5. Installeer de bèta
  Kies voor de optie ‘Download en installeer’. Zoals bij elke andere iOS-update kan het installeren enkele minuten duren en wordt de iPhone opnieuw opgestart. 

Nadat de installatie voltooid is, kun je alle nieuwe functies gaan verkennen. Welke dat zijn, lees je in ons artikel iOS 17: nieuwe functies die straks naar je iPhone komen! En vergeet ook niet om alle kleine iOS 17 geheimen te checken

Let op: de bèta is een testversie en die kan nog wat eigenaardigheden vertonen. Bugs, apps die niet goed werken, onvoorziene vastlopers. Zet de bèta niet op je ‘hoofdapparaat’, maar op een secundaire iPhone.

Blijf op de hoogte

Je kunt ook via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom iOS 17, iPadOS 17 en de andere updates.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
visionOS
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden