Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17: dit is waarom je AirPlay straks ook op vakantie gebruikt

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 AirPlay


Lees verder na de advertentie

Ik ga op vakantie en neem mee … een iPhone met iOS 17. Met deze update komt AirPlay namelijk eindelijk van pas op een hotelkamer met daarin je eigen televisie. Al krijgt AirPlay ook wat andere nieuwe functies in iOS 17.

iOS 17: AirPlay

AirPlay is een exclusieve Apple-feature waarmee je snel content zoals audio en video streamt naar een televisie of speaker. Althans, bij jou thuis. De functie werkt namelijk niet met toestellen die niet van jou zijn, zoals in een hotelkamer het geval is. Tenzij er een Apple TV in je bagage zit, maar die kans achten we klein.

Deze beperking wordt echter omzeild met iOS 17, want na deze software-update werkt AirPlay wél met televisies in hotelkamers. Hiervoor hoef je alleen maar een QR-code op het beeldscherm te scannen. Daarna kun je je favoriete media – zoals een vakantiefilmpje of Netflix-serie – gewoon vanaf je iPhone naar het scherm op je hotelkamer streamen. En hierbij heeft Apple uiteraard aan de nodige privacy- en veiligheidsmaatregelen gedacht.

Nog meer AirPlay


kooptip

AirPlay krijgt met iOS 17 ook wat vernieuwingen die thuis van pas komen. Zo weet AirPlay precies hoe en wanneer je naar bepaalde content luistert. Je iPhone herkent daardoor bijvoorbeeld welke speaker in welke kamer je nodig hebt. Deze wordt dan bovenaan de lijst met toestellen gezet, of AirPlay stelt al vanzelf voor om hier verbinding mee te maken. Verder wordt het gemakkelijker om Siri te vragen een AirPlay-sessie te beginnen.

Volgens Apple komen alle nieuwe AirPlay-functies later dit jaar naar de iPhone. Waarschijnlijk meteen met de release van iOS 17 – die we rond september verwachten – al sluiten we een latere update ook niet uit. De hotelfunctie werkt in eerste instantie alleen met televisies van een select aantal hotelketens, waaronder IHG Hotels & Resorts.

Meer over iOS 17

Hoewel het nog maanden duurt voordat iOS 17 wordt uitgerold, praten we je in de tussentijd bij over alle nieuwe iPhone-functies die de update met zich meebrengt. En wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van alles over iOS 17 en ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!