Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze iOS 17-functie houdt je ogen gezond

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone te dichtbij schermafstand

Apple moedigt gezond leven aan, maar juist met je neus bovenop een iPhone-schermpje zitten is verre van gezond. De volgende iOS 17-functie kon dus ook niet uitblijven: je iPhone waarschuwt je als je te lang met je ogen te dicht op het scherm zit. Deze functie heet Schermafstand en is dit najaar beschikbaar voor je iPhone.

Lees verder na de advertentie

Schermafstand

iPhone te dichtbij

Als je te dicht op het scherm zit, dan kun je later in je leven last krijgen van bijziendheid. Vooral bij kinderen kan dit van grote invloed zijn en dit is dan ook de reden om de nieuwe functie te ontwikkelen. Maar het kan ook helpen om de algehele belasting van de ogen sterk te verminderen en is dus ook een uitkomst als je minder vermoeide ogen wilt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor Schermafstand heb je een iPhone met Face ID nodig. Die heeft namelijk een TrueDepth-sensor die de afstand tussen het toestel en je gezicht kan meten. Staar je minutenlang naar het scherm vanaf minder dan 30 centimeter afstand, dan krijg je de melding dat de iPhone te dichtbij is. Je moet je iPhone dan op een armlengte afstand houden, en pas als je dat doet, wordt de knop met ‘Ga door’ blauw en kun je weer verder.

Zelf even instellen

Schermafstand instellen

Om de Schermafstand-functie te gebruiken, moet je hem zelf instellen.

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Schermtijd.
  • Tik op Schermafstand.
  • Lees de uitleg en tik op ‘Ga door’.
  • Tik op ‘Schakel schermafstand in’.

De functie is ook beschikbaar voor de iPad, maar er zijn maar een paar modellen die er geschikt voor zijn. Je hebt dan een iPad Pro van 2018 of nieuwer nodig – met Face ID.

Onderdeel van iOS 17

Schermafstand is onderdeel van iOS 17, de grote iPhone-update die dit najaar verschijnt. Met nieuwe functies als Stand-by (om je iPhone te veranderen in een slim klokje), zelfgemaakte stickers en NameDrop voor het snel uitwisselen van contactgegevens. Meer over iOS 17 lees je in ons dossier: