Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Sneller en eenvoudiger tickets delen via Wallet

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tickets delen Apple Wallet

Binnenkort komt iOS 17.2 uit, met daarin in een handige nieuwe functie voor Wallet-gebruikers. Er is een nieuwe NameDrop-achtige-functie waarmee je boarding passes, bioscoopkaartjes en andere Wallet-pasjes snel en eenvoudig kunt delen met andere iPhone-gebruikers.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.2: tickets delen Wallet

In iOS 17 introduceerde Apple NameDrop: houd je de bovenkanten van twee iPhones dicht bij elkaar, dan kun je contactgegevens en meer uitwisselen. In iOS 17.2 komt daar dus de optie bij om bijvoorbeeld je instapkaarten te NameDroppen – wel zo praktisch als je een vlucht geboekt hebt voor bijvoorbeeld je hele gezin.

Apple beschrijft de functie als volgt in de release-notes: ‘AirDrop-verbeteringen, waaronder uitgebreide opties voor het delen van contactpersonen en de mogelijkheid om instapkaarten, bioscoopkaartjes en andere in aanmerking komende kaartjes te delen door twee iPhones bij elkaar te brengen.’ Het werkt zo:

  • Open de app Wallet op je iPhone.
  • Tik de kaart aan die je wilt delen.
  • Houd de bovenkant van jouw iPhone tegen de andere iPhone.
  • Er verschijnt een Deel-knop in beeld: tik hierop.

kooptip

De pas belandt vervolgens via AirDrop op de telefoon van de ander.

iOS 17.2

iOS 17.2 is de laatste iPhone-update van het jaar, en we denken dat deze verschijnt rond 12 december. Het wordt een grote update met best wat nieuwe functies. Zo verschijnt er een compleet nieuwe Apple-app, Dagboek. Maar er is nog veel meer: de complete lijst met verbeteringen vind je in ons artikel iOS 17.2: deze functies komen volgende week naar je iPhone. Wil je op de hoogte blijven van Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!