Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Podcasts transcripten: lees mee met je favoriete show

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Podcasts transcript

De app Podcasts heeft iets nieuws: transcripten. Hiermee wordt de tekst van een podcast volledig uitgeschreven. Zo kun je je favoriete podcast niet alleen luisteren, maar ook lezen. Maar hoe werkt dat dan precies?

Lees verder na de advertentie

Meer Apple-tips lees je in onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Podcasts transcripten

Om gebruik te kunnen maken van de Apple Podcast transcripten, moet je je iPhone eerst updaten naar iOS 17.4. De transcripten zijn een uitkomst voor als je gehoor niet al te best is. Maar ook voor als je liever leest dan luistert. Of als je snel even iets terug wilt zoeken in een podcast.

kooptip

Transcripties zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Ze worden automatisch gegenereerd, maar dat betekent niet dat alle shows al helemaal uitgeschreven zijn. Dat gebeurt met terugwerkende kracht. Als er nieuwe afleveringen uitkomen, duurt het altijd eventjes voordat het transcript beschikbaar is.

Zo werkt het

Transcript
1

Open je favoriete show

Open de app Podcast en zoek een podcast in een van de ondersteunde talen (Engels, Frans, Spaans en Duits). Speel deze af zoals normaal.

Transcript
2

Transcript

Je start het transcript door op de tekstballon linksonder te tikken. (Je krijgt een melding als er geen transcriptie beschikbaar is.) Nu kun je luisteren en lezen tegelijk: de tekst licht op als deze wordt uitgesproken. Veeg naar boven over het scherm voor de bedieningsknoppen.

Zoek
3

Zoek

Met het zoekbalkje onderin kun je gericht op zou naar specifieke woorden. Tik op de alinea met het zoekwoord om van hieruit verder te luisteren.

Als een e-book
4

Als een e-book

Wil je het liever lezen alsof het een e-book is, zonder tekst die karaoke-stijl oplicht? Dan tik je op de bol met de drie puntjes bovenin, en op ‘Bekijk transcript’. Dat leest wellicht iets rustiger.

Vond je dit een leuke tip? Lees er meer in onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!