Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Kom veilig thuis met check-in in iOS 17

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Check in iOS 17

‘App me even als je veilig thuis bent!’ Je iPhone regelt dat in het vervolg voor je: vanaf iOS 17 is er de functie ‘Check in’, en daarmee houd je je vrienden en familie automatisch op de hoogte.

Lees verder na de advertentie

Check-in iOS 17

De functie Check-in (in het Nederlands: Controleer) vind je vanaf dit najaar in Apple’s app Berichten. Activeer je de functie, dan ontvangen je vrienden of familieleden een melding zodra je veilig op je bestemming bent aangekomen. Ideaal voor kinderen die sowieso vergeten te appen als ze bij hun vrienden zijn. Of voor jezelf, als je bij deze warmte op een onmogelijk tijdstip gaat sporten.

Maar Check-in komt pas echt van pas wanneer je om onduidelijke redenen níét op tijd thuis bent. De iPhone houdt je voortgang richting je bestemming bij, en als dat langzamer gaat dan verwacht óf je een noodoproep plaatst, krijg je een melding op je telefoon waarop je moet reageren.

kooptip

Je hebt een kwartier om te reageren op de melding. Doe je dit niet, dan wordt het tijd voor de volgende fase. Vanaf dat moment wordt er (volledig versleuteld) informatie gedeeld met de gekozen contactpersonen. Denk hierbij aan je precieze locatie, de route die je hebt afgelegd en het batterijniveau van je iPhone en of je nog mobiele ontvangst hebt.

Zo schakel je het in

Check in

Check-in vind je straks in de app Berichten. Je tikt in een chat met de persoon die je op de hoogte wilt houden op het plusje. In de lijst die dan verschijnt, kies je voor ‘Controleer’ – zoals Check-in in het Nederlands heet. Daarna volg je de instructies in het scherm. Hierbij geef je ook aan hoeveel van je gegevens je wilt delen wanneer je niet op de plek van je bestemming aankomt en nergens meer op reageert.

Check-in is een van de iOS 17 vernieuwingen die dit jaar naar je iPhone komen. Andere opvallende functies zijn een compleet nieuwe Dagboek-app, stand-by om je iPhone in een slimme klok te veranderen en bewegende stickers.

Meer over iOS 17

Wil je op de hoogte blijven van al het iOS 17 nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!