Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De Mail-app van Apple is ideaal om je dagelijkse e-mail af te handelen.

Lees verder na de advertentie

De Mail-app van Apple is een app die standaard op elke iPhone, iPad en Mac geïnstalleerd is. Met deze app kun je al je e-mailaccounts toevoegen, ongeacht of ze van Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider zijn. Zo heb je al je e-mails op één plek, en schakel je makkelijk tussen verschillende accounts.

De Mail-app heeft – zoals we dat van Apple gewend zijn – een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Hierbij kun je kiezen hoe je e-mails wilt sorteren, welke meldingen je wilt ontvangen, handtekeningen toevoegen en meer. Ook kun je filters instellen om ongewenste e-mails te blokkeren, of te markeren als spam.

ftr_ventura_142

Verstuur je een e-mail, dan kun je de tekst typen, maar ook dicteren. Bijlagen zijn ook toe te voegen; op de Mac doe je dat vanuit Finder, op de iPhone vanuit andere apps zoals Foto’s of Bestanden. Op de iPhone is het bovendien mogelijk om rechtstreeks vanuit Mail een bestand te scannen, of een foto te maken.

kooptip

De Mail-app van Apple werkt naadloos samen met andere apps en functies van Apple, zoals Agenda, Contacten, Herinneringen en Siri. Zo kun je bijvoorbeeld een Agenda-afspraak maken vanuit een e-mail, een e-mail versturen met Siri, of via Handoff verder gaan waar je gebleven was op een ander apparaat.

E-mail instellen

Voordat je de Mail-app kunt gebruiken, moet je hem eerst configureren. Op de iPhone of iPad doe je dat zo:

  1. Ga in de Instellingen-app naar ‘Mail>Accounts> Nieuwe­­ ­account’.
  2. Stel een Google- (Gmail-) of Outlook- (Hotmail-)account in, of kies ‘­Anders’ en voer de gegevens van je ­provider in.

Open je de Mail-app, dan zie je links in beeld de ­in­gestelde accounts. Tik hierop om de inboxen van de accounts te bekijken. Tik op een mailtje en het verschijnt rechts in beeld.

Om de instellingen van de Mail-app te veranderen, ga je ook in de Instellingen-app naar ‘Mail’. Hier kun je onder andere bepalen wat de notificatie weergeeft, een handtekening toevoegen en meer.