Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit is er nieuw in de iOS 17 Weer-app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 weer app


Lees verder na de advertentie

Wordt het een paraplu? Of juist zonnebrandcrème? Met Apple’s Weer-app ben je overal op voorbereid. En straks met iOS 17 zelfs nog iets meer, want Apple voegt dan nog meer nieuwe functies toe aan de app. Tijd voor een iOS 17 weersverwachting: dit zijn de nieuwe iOS 17-functies van Weer!

1 Een eigen module voor Maan

Maan

In de app Weer vind je vanaf iOS 17 ook diverse informatie over de maan. Die vind je via een nieuwe module op het hoofdscherm Je ziet de huidige status van de maan, de tijd tot de volgende volle maan, tijden van maansondergang en maansopgang én een maankalender. En Apple zou Apple niet zijn als ze geen subtiel grapje zouden verstoppen als ze daarvoor de kans hebben. Draai je aan het rad bovenin, dan zie je precies hoe de maan er op een specifieke dag uitziet. Hopelijk voegt Apple hem ook nog toe als widget voor het thuisscherm.

2 Nieuwe weerkaart: wind


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

windkaart

Neerslag, Temperatuur en Luchtkwaliteit ken je misschien al als kaarten in de Weer-app. Wissel je van kaart in iOS 17, dan zul je zien dat er een vierde kaart bij is gekomen: Wind. Subtiele bewegende lijntjes laten zien wat de gemiddelde windsnelheid van vandaag is. Ook zie je de windrichting.

3 Het weer van gisteren

weer van gisteren

Gisterenochtend was die lange sportlegging iets te warm, en vandaag? Is het even warm als gisteren, of toch wat killer? In de app Weer kun je straks ook terugblikken op het weer van gisteren en het zodoende gemakkelijker vergelijken met de weersomstandigheden van vandaag. Niet alleen de temperatuur, maar alle waarden zijn beschikbaar. Dus ook de Neerslag en de Uv-index.

4 Vergelijk met gemiddelden

Gemiddelden

Dat het klimaat flink aan het veranderen is, dat is wel duidelijk. Maar in de app Weer kun je dat niet echt goed zien. Vanaf iOS 17 wel, want dan open je via de module ‘Gemiddelden’ heel wat extra gegevens en daarmee plaats je de boel veel beter in perspectief. Apple zet de temperatuur of neerslag van vandaag de dag af tegen het gemiddelde op deze dag. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van gegevens die sinds 1932 verzameld zijn.

5 Weer op de Apple Watch

watchOS 10 widgets

De huidige Weer-app op de Apple Watch biedt alle informatie die je nodig hebt, maar is eerlijk gezegd nogal heftig, met lange lijsten en cijfertjes om doorheen te vegen. Met watchOS 10 krijgt de app een complete metamorfose, waarbij er veel beter gebruikgemaakt wordt van de almaar groter wordende Apple Watch-schermpjes. De app komt qua design en gebruik veel meer overeen met de Weer-app op de iPhone en Mac, inclusief de dynamisch geanimeerde weersomstandigheden. En dan is er ook nog de Peanuts-wijzerplaat, waarbij Snoopy je laat zien of het misschien hondenweer is.

Onderdeel van iOS 17

iOS 17 is de grote iPhone-update die dit najaar verschijnt. Met nieuwe functies als Stand-by (om je iPhone te veranderen in een slim klokje), zelfgemaakte stickers en NameDrop voor het snel uitwisselen van contactgegevens. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 17? Dan meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!