Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze alternatieve appwinkels krijgt je iPhone er met iOS 17.4 bij

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Alternatieve appwinkels iOS 17.4

Je iPhone gaat met iOS 17.4 flink veranderen dankzij de komst van alternatieve appwinkels. Deze ‘app stores’ krijg je er als eerste bij.

Lees verder na de advertentie

Alternatieve appwinkels in iOS 17.4

Het is een flinke verandering: waar Apple de laatste 16 jaar voor jou besloot welke apps je wel of niet kan installeren op je iPhone, verliest Apple die controle in iOS 17.4. Dankzij nieuwe wetgeving van de EU moet Apple namelijk toestaan dat je ook via alternatieve appwinkels apps kunt downloaden. De App Store is dan dus niet meer je enige bron van apps.

Er hangen wel flink wat haken en ogen aan het opzetten van een alternatieve appwinkel. Zo heb je alleen al een bankrekening nodig met meer dan een miljoen dollar om goedkeuring van Apple te krijgen. Toch gaan in ieder geval twee ontwikkelaars zich eraan wagen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eerste alternatieve appwinkels

Twee weken geleden kondigde game-ontwikkelaar Epic Games aan dat de Epic Games Store naar de iPhone komt met iOS 17.4. Dit betekent ook direct dat Fortnite eindelijk terugkeert naar de iPhone, nadat Apple de game eerder uit de App Store haalde. Dit kwam destijds omdat Epic Games zich niet aan de voorwaarden van de winkel hield wat betreft in-app aankopen.

Vandaag maakte ook MacPaw, de ontwikkelaar van CleanMyMac en ClearVPN, bekend dat ze met een eigen appwinkel komen: Setapp Mobile. Deze store is er nu ook al voor de Mac, en biedt allerlei handige tools aan voor een vast maandbedrag van $ 9,99. Dit format wordt ook overgenomen voor de iOS-versie van Setapp.

iOS 17.4 release

iOS 17.4 komt voor 7 maart uit – op die dag gaat namelijk de nieuwe wetgeving van de EU in. De kans is het grootst dat de update op 4 of 5 maart verschijnt. Wil je op de hoogte blijven van de update? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!