Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.5 nieuwe functies: alles wat er nieuw is voor je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.5 nieuwe functies

iOS 17.5 is de nieuwste iPhone-update! Je bent vast benieuwd naar de nieuwe functies en slimme verbeteringen die deze update met zich meebrengt. Wat is er nieuw in deze versie van iOS 17? We zetten de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.5 nieuwe functies

iOS 17.5 markeert de vijfde update sinds de lancering van de grote iPhone-update, iOS 17, afgelopen september. Met elke nieuwe tussentijdse ‘punt-release’ heeft Apple interessante functies aan het besturingssysteem toegevoegd. De meest ingrijpende update tot nu toe was iOS 17.4, die EU-gebruikers de optie bood om alternatieve App Stores te installeren. Ook iOS 17.5 introduceert enkele frisse nieuwigheden.

1) Apps downloaden van websites

Weer een vernieuwing uitsluitend voor iPhone-gebruikers uit de EU: je kunt voortaan apps downloaden via de website van een ontwikkelaar. Tenminste: als de ontwikkelaar in kwestie die daar aanbiedt. Want om de App Store te mogen passeren, moeten ze aan strenge regels voldoen. De vraag is dus of het stormloopt. De officiële naam van deze functie is overigens ‘Web Distribution’.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

2) Dynamisch design Podcasts-widget

iOS 17.5 podcast widget

Widgets geven een beetje kleur aan je beginscherm – en met iOS 17.5 zelfs nog een beetje meer. Want de Podcasts-widget is niet meer standaard paars zoals het bijbehorende app-icoon, maar past zich aan aan de cover-art van de Podcast die je afspeelt.

3) Repair State

iOS 17.5 bèta 4 Repair State
Bron: MacRumors

Moet je iPhone naar Apple voor een reparatie, dan moest je voorheen ‘Zoek mijn’ uitschakelen, waardoor je telefoon niet meer via je Apple ID traceerbaar was. De nieuwe ‘Repair State’ functie in iOS 17.5 maakt het leven een stuk makkelijker: activeer deze functie en zowel ‘Zoek mijn’ als het activeringsslot blijven actief. Je iPhone blijft dus volledig functioneel en traceerbaar, compleet met een groen stethoscoop-icoontje in de ‘Zoek mijn’-app die aangeeft dat je toestel in reparatiestatus staat.

Let op: we raden je voorlopig af om deze modus te activeren. Want niemand weet op dit moment hoe je het weer uitzet.

4) Nieuwe wallpaper

iOS 17.5 Pride wallpaper

Met iOS 17.5 krijg je ook een nieuwe wallpaper cadeau van Apple. Het gaat om een kleurrijke Pride-wallpaper. Deze komt subtiel in beweging bij het ontgrendelen van je iPhone, en ook als je je notificatiecentrum voor de dag haalt. Voor je Apple Watch verschijnt tegelijkertijd een matchende wijzerplaat. 

5) Kleine veranderingen in ontwerp

Kleine designveranderingen

Het is zoeken met een lichtje voordat je deze veranderingen spot. In de app Boeken zie je op het hoofdscherm een icoon met je progressie voor wat betreft je leesdoelen. Verder heeft ‘Toegang tot passkeys voor webbrowsers’ eindelijk een icoontje gekregen – tot nu toe schitterde dit door afwezigheid. Te vinden via ‘Instellingen>Privacy en beveiliging’.

6) Stalk-waarschuwingen bij bluetooth-trackers

Beweegt er een onbekende AirTag met je mee waarvan de eigenaar niet in de buurt is, dan krijg je hiervan een melding. Dit is al een tijdje zo, en is bedoeld om stalking te voorkomen. Maar wat nu als er een tracker met je meebeweegt die niet van Apple is? Dan krijg je voortaan ook een melding! Lees er meer over in ons artikel over trackingdetectie.

Op de hoogte blijven van al het iPhone-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!