Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17.4.1 is uit (en het is verstandig om te updaten)

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iOS 17.4.1

Apple heeft zojuist iOS 17.4.1 uitgebracht voor de iPhone. Ook voor de iPad is er een update uit: iPadOS 17.4.1.  Apple adviseert iedereen om deze versie van iOS 17 te downloaden. Maar voordat je op de download-knop tikt, wil je misschien graag weten wat er nieuw is!

Lees verder na de advertentie

iOS 17.4.1: wat is er nieuw?

iOS 17.4.1 is een relatief kleine tussentijdse update. Dat betekent dat er geen opvallende nieuwe functies zijn voor je iPhone. Toch is het belangrijk om de update te installeren. iOS 17.4.1 bevat namelijk, zoals Apple het formuleert: ‘… belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.’

Wat voor problemen er dan precies worden verholpen, vertelt Apple er helaas niet bij – daarmee zouden ze kwaadwillenden immers op ideeën kunnen helpen. Maar blijkbaar konden de oplossingen niet wachten tot de eerstvolgende grotere iOS-update – iOS 17.5. In ieder geval waren er sinds kort problemen met CarPlay, en liep Safari bij sommige gebruikers regelmatig vast. Naar verwachting zijn die issues nu opgelost.

iOS 17.4.1 is de opvolger van iOS 17.4, dat begin deze maand verscheen. Dat was dan weer wél een relatief grote update, met name voor inwoners van de EU. Apple maakte hiermee de weg vrij voor alternatieve appwinkels en biedt nu de mogelijkheid om andere standaardbrowser in testellen. Lees er mee over in ons artikel over nieuwe functies van iOS 17.4.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 17.4.1 downloaden

Je kunt even afwachten: ergens de komende dagen zie je vanzelf een rode badge bij de app Instellingen en als je die volgt, kom je er ook. Maar gezien de aard van de update, is het wellicht verstandig om nú actie te onder nemen, Om je iPhone direct al bij te werken, doe je het volgende:

  • Open de app Instellingen
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.
  • Kies voor ‘Werk nu bij’ of ‘Werk vannacht bij’.

iOS 17.5 komt eraan!

De eerstvolgende grotere update voor je iPhone, is iOS 17.5. Hiervan zijn nog geen bèta’s uit, dus weten we ook nog niet wat voor nieuwe functies eraan zitten te komen. We verwachten overiges dat het met deze update mogelijk wordt om apps direct vanaf de website van een ontwikkelaar te downloaden. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!