Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Interactieve widgets in iOS 17: waarom ze zo handig zijn!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
interactieve widgets


Lees verder na de advertentie

Muziek afspelen, een to-dolijstje afvinken, je slimme apparaten bedienen: het kan binnenkort nog zonder dat je de bijbehorende apps ervoor hoeft te openen. iOS 17 krijgt namelijk interactieve widgets!

Interactieve widgets iOS 17

Begin juni heeft Apple iOS 17 aangekondigd. In de iPhone-update van dit jaar zitten grote nieuwe functies, maar ook kleine verbeteringen waar mensen al jaren om vragen. Een voorbeeld van dat laatste: iOS 17 heeft interactieve widgets – en dat is bijzonder handig.

Widgets voor op het thuisscherm werden geïntroduceerd in iOS 14. En sinds vorig jaar vind je ze ook op het vergrendelscherm. Een widget laat relevante informatie zien uit je favoriete apps, maar dat is dan ook alles. Tik je op een widget dan ga je direct naar de bijbehorende app. Daarmee is het op dit moment dus eigenlijk niet veel meer dan een veredelde snelkoppeling.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

interactieve widgets iOS 17

In iOS 17 worden de widgets een stuk functioneler. Ze worden ‘interactief’ genoemd, en dat betekent dat je er kleine taakjes mee kunt uitvoeren. Een paar voorbeelden:

  • Vink direct je to-dolijstjes af in Herinneringen.
  • Speel of pauzeer audio in Podcasts en Muziek.
  • Bedien je slimme apparaten direct vanuit de Woning-widget.

Op al deze widgets vind je interactieve knopjes waarmee je de boel bestuurt. Tik je daarbuiten ergens op de widget, dan beland je als vanouds gewoon in de bijbehorende app. Zo houdt Apple de snelkoppeling-functie dus ook intact.

Op dit moment zijn de interactieve nog voornamelijk van Apple zelf afkomstig. Maar ook andere partijen mogen de functionaliteit inbouwen in hun apps. We verwachten dus nog veel meer interactieve widgets in de toekomst.

Interactieve widgets overal

Interactieve widgets toevoegen werkt gewoon zoals je een iedere andere widget toevoegt. Overigens zijn ze er niet alleen voor op de thuisschermen tussen je apps, maar ook voor het vergrendelscherm en de compleet nieuwe Stand-by-modus in iOS 17, waarbij je van je iPhone een slim klokje maakt als deze oplaadt.

En daar blijft het niet bij: ook op je andere Apple-apparaten zijn vanaf dit najaar interactieve widgets te vinden. Op je iPad met iPadOS 17. En op de Mac met macOS Sonoma – daar parkeer je de widgets zelfs gewoon op je bureaublad!

Meer over iOS 17

iOS 17 is begin deze maand aangekondigd en verschijnt dit najaar. De grote iPhone-update brengt diverse nieuwe functies naar je iPhone.

Deze iOS 17-functie houdt je ogen gezond

Dit is er nieuw in de iOS 17 Weer-app

‍⬛ iOS 17 herkent jouw huisdieren op foto’s

iOS 17 wallpaper: zo download je Apple’s nieuwe iPhone-achtergrond

Voor meer tips abonneer je je op onze gratis digitale nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!