Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.1 is uit: het moment om te updaten!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOs 17.1

Apple heeft zojuist – iets later dan verwacht – iOS 17.1 uitgebracht voor de iPhone. Dit is de eerste grote update van iOS 17. Ook met deze update krijg je iPhone er weer nieuwe functies bij. Voor de iPad is tegelijkertijd iPadOS 17.1 verschenen. Het kan zijn dat jij de update nog niet ziet, want hij wordt beetje bij beetje uitgerold.

Lees verder na de advertentie

Dit is er nieuw in iOS 17.1

iOS 17.1 brengt om te beginnen probleemoplossingen en beveiligingsupdates naar je telefoon. Dat alleen al is reden genoeg om de update te installeren. Ben je een wat afwachtende iPhone-gebruiker en zit je nog op iOS 16, dan is dit het moment om de overstap te wagen. En dan zijn er ook nog enkele leuke nieuwe functies. Om er maar eens een paar te noemen:

  • In Muziek is er onder meer een compleet nieuw systeem voor het markeren van je favoriete muziek. Het hartje verdwijnt en maakt plaats voor een sterretje.
  • Het vergrendelscherm heeft verbeteringen voor het shuffelen van foto’s. Ook is er een trucje om foto’s beter passend te krijgen.
  • Je kunt nu bij elkaar vandaan lopen als je grote bestanden deelt via AirDrop: de overdracht verloopt verder via mobiele data.

kooptip

Het beste van iOS 17.1? watchOS 10.1!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nadat je je iPhone hebt geüpdatet naar iOS 17.1, krijg je de optie om je Apple Watch te updaten naar watchOS 10.1. Ook daarin zitten best wat vernieuwingen. Zo kun je nu ook op je Watch het nieuwe NameDrop gebruiken voor het uitwisselen van contactgegevens. Heb je de nieuwste Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2, dan activeert deze update Tik dubbel: de nieuwe manier om je Apple Watch handsfree te bedienen.

iOS 17.1 installeren?

Ergens de komende dagen verschijnt er een rode badge en als je die volgt kom je er vanzelf. Maar je kunt ook nu meteen updaten: Om je iPhone bij te werken naar de nieuwste software-versie, doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app;
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.

iOS 17.2 komt eraan!

Inmiddels wordt er ook al gewerkt aan de opvolger van iOS 17.1, deze moet medio december verschijnen. iOS 17.2 heeft veel nieuwe functies, waaronder een app die je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken!