Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Handig: zo ruimt je iPhone verificatiecodes automatisch voor je op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Verificatiecodes opruimen

Sinds vorige maand is iOS 17 uit, met heel veel grote nieuwe functies maar ook kleine en fijne verbeteringen. In dit genre: automatisch verificatiecodes verwijderen uit je Berichten of Mail.

Lees verder na de advertentie

Mail en Berichten stromen vol verificatiecodes

Verificatiecodes zijn unieke wachtwoorden (in de vorm van cijfercodes) die één keer geldig zijn. Ze worden naar je geregistreerde mobiele nummer of mail gestuurd om je gebruikersidentiteit te bevestigen wanneer je inlogt op je account of tijdens het proces van tweestapsverificatie. Een extra laagje beveiliging dus.

Eigenlijk zou je de codes direct na gebruik moeten verwijderen, maar ja. Stroomt jouw Berichten of Mail-inbox ook vol met verificatiecodes? Dan ben je blij met de nieuwe iOS 17 functie die ze automatisch voor je opruimt! Stel het eenmalig in en voortaan heb je er geen omkijken meer naar!

Automatisch verificatiecodes opruimen

kooptip

Stel het volgende in op je iPhone of iPad:

  • Open de app Instellingen
  • Ga naar ‘Wachtwoorden>Wachtwoordopties’.
  • Zet onder ‘Verificatiecodes’ de schakelaar achter ‘Ruim automatisch op’ om.
Ook op de Mac!

Op de Mac met het nieuwe macOS Sonoma kan het overigens ook: daar vind je dezelfde optie via de app ’Systeeminstellingen’. Ga naar ‘Wachtwoorden’ en vervolgens naar ‘Wachtwoordopties’.

Wil je meer van dit soort tips lezen, meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

En nu?

De eerstvolgende keer dat je inlogt met tweefactorauthenticatie, zie je een melding in het scherm verschijnen met daarin de verificatiecode. De code verschijnt dan ook boven het toetsenbord: tik erop om de code toe te voegen. Daarna wordt hij meteen verwijderd uit Berichten of Mail.