Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 herkent jouw huisdieren op foto’s

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 huisdieren herkennen

Zeg nou zelf: je huisdier is toch een deel van het gezin? Straks met iOS 17 horen je huisdieren er helemaal bij. Ze worden dan namelijk herkend in de app Foto’s. Ook krijgen ze een eigen plekje in het album met alle personen – dat wordt onder de toekomstige versie van iOS dan ook omgedoopt naar ‘Personen en huisdieren’.

Lees verder na de advertentie

iOS 17 huisdieren herkennen

Op dit moment is het nog een heel gedoe om de foto’s van je huisdieren terug te vinden op foto’s. Zoek je bijvoorbeeld op ‘kat’, dan kom je niet alleen je eigen kat tegen maar ook andere (ja, wij fotograferen zomaar andermans katten). Een wat minder fraaie oplossing tot nu toe, is om in het bijschrift van de foto de naam van je huisdier te zetten.

Als straks in het najaar iOS 17 uitkomt, wordt het een stuk efficiënter. Want dan herkent je iPhone je huisdier en wordt deze gemarkeerd op de foto. Tenminste: als je een kat of een hond hebt. Bij vogels, knaagdieren of de meer exotische types werkt het (nog) niet.

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Zo werkt het

iOS 17 huisdieren

Herkent je iPhone straks een dier dat op de foto staat, dan verschijnt linksonder het labeltje dat nu ook bij personen verschijnt. Aanvankelijk staat hier nog een vraagteken bij. Als je hierop klikt, kun je de naam van je viervoeter invoeren.

In het vervolg worden alle (nieuwe) foto’s van je kat of hond verzameld in een album dat helemaal is toegewijd aan je huisdier. Dit werkt verder helemaal zoals je ook nu al gewend bent van de personen-albums.

Bonus-tip voor straks (of voor als je de iOS 17 bèta al op je iPhone hebt): via de Meer-knop in het album sorteer je de foto’s op tijd. Zo vlieg je terug naar de tijd ‘toen onze Mop een Mopje was’.

iOS 17 komt eraan!

iOS 17 verschijnt dit najaar en brengt talloze nieuwe functies naar je iPhone. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom iOS 17 en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!