Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Pages is een tekstverwerkings-app ontwikkeld door Apple. Het werd gelanceerd in 2005 en is beschikbaar voor Macs, iPads en iPhones. Pages is onderdeel van Apple’s iWork-suite, samen met Keynote (voor presentaties) en Numbers (voor spreadsheets). Wat Office is voor Windows, is iWork voor Apple.

Lees verder na de advertentie

Pages logo

Wat kun je met Pages?

Pages is speciaal ontworpen voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een tekstverwerkings-programma dat gemakkelijk te gebruiken is, maar toch een professionele uitstraling heeft. Of je nu een rapport voor school of werk moet maken, een brief aan vrienden of familie moet schrijven of gewoon een leuk project wilt starten, Pages biedt alle gereedschappen die je nodig hebt. Met Pages kun je documenten maken, bewerken en delen, waaronder rapporten, brieven, flyers, cv’s en veel meer. Het biedt een eenvoudige en visueel aantrekkelijke interface, waarmee je teksten, afbeeldingen en andere media eenvoudig kunt toevoegen en bewerken.

Gebruiksvriendelijk

kooptip

Pages sjablonen

Pages heeft een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke interface die het gemakkelijk maakt om tekst, afbeeldingen en andere elementen toe te voegen en te bewerken. Bovendien zijn er talloze kant-en-klare sjablonen en stijlen beschikbaar die je kunt gebruiken om je document snel en eenvoudig op te maken. Je hoeft niet langer uren te besteden aan het opmaken van een rapport, Pages doet het voor je!

Het is mogelijk om teksten te formatteren met verschillende lettertypes, groottes, kleuren en stijlen. Er zijn ook tal van andere functies beschikbaar, zoals de mogelijkheid om test en afbeeldingen uit te lijnen, lijststijlen toe te voegen, tabellen en grafieken te maken en veel meer.

Pages downloaden

Pages staat standaard al op je iPhone, iPad en Mac. Heb je het per ongeluk verwijderd? Dan kun je het opnieuw downloaden via de App Store. Pages en ook de andere twee iWork-programma’s zijn compleet gratis in gebruik, zonder in-app aankopen. In het verleden moest je er wel voor betalen.

Apple: Pages online

Pages op ipad, iPhone en Mac

Pages is beschikbaar op alle platforms van Apple. De bestanden en worden gesynchroniseerd via iCloud, wat betekent dat ze gelijk worden gehouden op al je apparaten. Je kunt dus beginnen met een tekst op je Mac, hem afronden op je iPad en hem dan nog even nalezen via je iPhone. Het is ook mogelijk om online verder te werken aan je documenten, gewoon in een browser. Je hebt dan iets minder opties dan in de gewone apps, maar de hoogstnoodzakelijke functies zijn allemaal van de partij. En het grote voordeel is dat je ook op een Windows-computer in kunt loggen. Je vindt de online versie van Pages op Apple’s iCloud-website.

Pages exporteren

Kun je Pages omzetten naar Word? Jazeker! Met Pages kun je ook exporteren naar verschillende bestandsformaten, waaronder PDF, Microsoft Word en EPUB. Dit maakt het gemakkelijk om documenten te delen en te gebruiken op andere platformen en apparaten. Je kunt via Pages zelfs completen boeken delen in Apple Books. Je vindt alle opties in het menu ‘Archief>exporteer naar’.

Je kunt ook met anderen samenwerken in Pages, wat vooral goed werkt als iedereen met Apple werkt. In theorie het dat ook met Windows-gebruikers, want dit werkt ook in de browser-versie van Pages. Maar daarvoor moet iedereen een (gratis) Apple-account aanmaken en dat stuit soms op weerstand. Bovendien is de online versie iets beperkter in gebruik.

Samengevat

In het kort, Pages is een krachtige en veelzijdige tekstverwerkings- en paginalayout-applicatie die special is ontworpen voor Apple-gebruikers. Het biedt envoudige en visuele manieren om documenten te maken en te bewerken, samen met uitgebreide opmaak-en vormgevingsmogelijkheden en de mogelijkheid om documenten te delen en uit te wisselen. Als je op zoek bent naar een professionele en aantrekkelijke manier om documenten te maken en te bewerken, is Pages de perfecte oplossing.