Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 ondersteuning: komt de update naar jouw iPhone?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iOS 17 ondersteuning


Lees verder na de advertentie

Apple heeft deze week aangekondigd dat iOS 17 aanstaande maandag 18 september verschijnt. Met Stand-by om je iPhone te veranderen in een klokje, grote veranderingen voor de communicatie-apps en interactieve widgets. De vraag is: werkt de grote update nog op jouw iPhone of heeft jouw toestel helaas geen iOS 17 ondersteuning?

Deze iPhones kun je niet meer updaten

Als Apple een grote nieuwe update uitbrengt, dan betekent dat vaak dat het doek valt voor enkele wat oudere iPhones. Met iOS 17 is dat ook het geval. Er zijn drie modellen waarvoor dit keer het doek valt:

Al deze toestellen verschenen tegelijkertijd, in 2017.

Deze iPhones krijgen wél iOS 17 ondersteuning

iOS staat standaard al op de nieuwe iPhone 15-serie.

Ik kan niet meer updaten – wat nu?


kooptip

Heb je een iPhone 8 (Plus) of iPhone X dan zul je misschien balen van dit nieuws – hoewel zes jaar aan iOS-updates zeker geen slechte score is. Overigens kun je, als dit najaar iOS 17 verschijnt, je toestel blijven gebruiken zoals je dat ook nu doet. Er komen alleen geen nieuwe functies meer bij, en de nieuwste emoji’s worden niet meer weergegeven.

Apple zorgt nog wel lange tijd voor beveiligingsupdates. Pas over enkele jaren zul je merken dat sommige apps van derden niet meer werken. Dan wordt het wel echt tijd voor een nieuwe iPhone.

Wil je de komende tijd horen wat er allemaal mogelijk is met iOS 17? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!