Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
watchOS 11 ondersteuning
watchOS

watchOS 11

De Apple Watch krijgt dit jaar een update naar watchOS 11. Wat voor update wordt het, en wordt jouw Watch nog wel ondersteund? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

watchOS 11 ondersteuning

watchOS 11 release date

Apple onthult watchOS 11 op 10 juni 2024, tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). Tijdens dit Apple-event wordt ook iOS 18 voor de iPhone onthuld, samen met andere updates zoals iPadOS 18 en macOS 15. Alle updates komen rond september of oktober uit, nadat ze tijdens de zomer als bètaversie te testen zijn.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

watchOS 11 ondersteuning

Om watchOS 11 te installeren op je Watch, heb je in ieder geval een iPhone nodig die iOS 18 kan draaien. Waarschijnlijk zijn dit alle modellen vanaf de iPhone XR en iPhone XS – daar vallen ook de 2e en 3e generatie iPhone SE onder. Daarnaast moet natuurlijk je Watch zelf ondersteund worden. Dit is waarschijnlijk de lijst met compatibele Watch-modellen, volgens de laatste geruchten:

  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE 2020
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch SE 2022
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra 2

Dat betekent dat ten opzichte van watchOS 10 alleen de Apple Watch Series 4 afvalt. Heb je dat model, dan blijf je dus hangen op de vorige versie – al krijgt die waarschijnlijk nog wel even beveiligingsupdates.

watchOS 11 features

Wat komt er met watchOS 11 allemaal aan functies bij? Daarover is verrassend weinig naar buiten gekomen tot nu toe. Wel weten we dat je geen grote update hoeft te verwachten – die kregen we vorig jaar al met watchOS 10, waarin zowat alle apps opnieuw zijn ontworpen.

watchOS 10

We verwachten wel een paar nieuwe wijzerplaten, en de kans is groot dat een deel van de nieuwe AI-functies in iOS 18 ook naar de Watch komt. Al zal je voor laatstgenoemde wel een redelijk recente Watch nodig hebben, gezien de benodigde rekenkracht voor dit soort functies aanzienlijk is. De Apple Watch Series 9 en Apple Watch UItra 2 kregen vorig jaar voor het eerst in jaren een nieuwe chip: die chip wordt misschien dus nu al benut. Ook hebben we nog altijd de wens om wijzerplaten van derden te installeren – maar waarschijnlijk komt dat er met watchOS 11 niet van.

watchOS 11 bèta installeren

Wil je de bèta van watchOS 11 installeren? Dat kan vanaf 10 juni als je voor de ontwikkelaarsversie gaat. Een paar weken later zal ook de publieke bèta beschikbaar zijn. Je iPhone moet dan eerst bijgewerkt zijn naar de iOS 18 bèta (Instellingen>Algemeen>Software-update>Bèta-updates). Vervolgens vind je de watchOS 11 bèta via de Watch-app, onder ‘Algemeen>Software-update>Bèta-updates’.