Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.3.1 is uit (en verhelpt kleine fouten en problemen)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.3.1

Apple heeft een kleine update uitgebracht: iOS 17.3.1. Deze nieuwe versie van iOS 17 brengt geen grote nieuwe functies naar je telefoon maar verhelpt wel wat kleine problemen.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.3.1: wat is er nieuw?

iOS 17.3.1 is de opvolger van iOS 17.3, die ergens in januari verscheen. In die update zaten diverse nieuwe functies. Denk aan Bescherming voor gestolen apparaat, gedeelde afspeellijsten in Apple Music en nieuwe wallpapers.

In iOS 17.3.1 tref je geen grote nieuwe functies voor je iPhone aan. Deze update brengt kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Apple benoemt zelf een concreet probleem dat met deze update wordt opgelost: ‘Tijdens typen was het mogelijk dat tekst onverwacht overlapte of werd gedupliceerd.’

Op de hoogte blijven van Apple-updates? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tegelijkertijd met iOS 17.3.1 verschenen iPadOS 17.3.1 voor de iPad, macOS Sonoma 14.3.1 voor de Mac en watchOS 10.3.1 voor de Apple Watch. Deze updates zijn van hetzelfde kaliber.

iOS 17.3.1 downloaden

Je kunt even afwachten: ergens de komende dagen verschijnt er vanzelf een rode badge bij de app Instellingen en als je die volgt, kom je er ook. Maar als je bijvoorbeeld echt last hebt van de typ-bug, kun je ook nu meteen updaten. Om je iPhone bij te werken naar de nieuwste software-versie, doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.
  • Kies voor ‘Werk nu bij’ of ‘Werk vannacht bij’.

iOS 17.4 komt eraan

Ondertussen werkt Apple al aan de volgende update van iOS: dat is iOS 17.4. Die update brengt wel weer vernieuwingen naar de iPhone. Zo komen er alternatieve App Stores, moet Apple de NFC-chip openstellen voor banken, en vinden een heleboel nieuwe emoji hun weg naar de iPhone. We verwachten deze update ergens in maart.