Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.5 staat klaar voor jou: downloaden maar!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.5

Apple heeft zojuist iOS 17.5 uitgebracht voor de iPhone. Met opnieuw een lading nieuwe functies. Net zoals bij iOS 17.4, zijn sommige daarvan uitsluitend in de EU beschikbaar. Maar wat precies is er nieuw in deze versie van iOS 17, en hoe kun je iOS 17.5 downloaden?

Lees verder na de advertentie

Altijd als eerste op de hoogte van Apple-updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is er nieuw in iOS 17.5?

iOS 17.5 is geen grote update, maar heeft een paar interessante vernieuwingen.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

  • Apps downloaden in de App Store? Sinds iOS 17.4 kon je al shoppen in alternatieve appwinkels. Nu is er ‘web distribution’: apps downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.
  • Met Repair State kun je aangeven dat je iPhone in reparatie is. Eerst moest je in het geval van een reparatie heel ‘Zoek mijn’ uitschakelen, waardoor je iPhone ontraceerbaar werd.
  • Er is een nieuwe Pride-wallpaper. Heb je een Apple Watch, dan vind je daarop na het updaten een bijpassende Pride-wijzerplaat.
  • Is er constant een bluetooth-tracker bij je in de buurt? Dan krijg je een melding hiervan. Dit is vergelijkbaar met de meldingen die je sowieso al kreeg bij onbekende AirTags die met je meebewegen.

Verder zijn er kleine designveranderingen. Zo verandert de Podcasts-widget voortaan van kleur, afhankelijk van de show waarnaar je luistert. In Boeken vind je voortaan rechtsboven een icoon dat je leesprogressie weergeeft. In de Instellingen heeft het onderdeel ‘Toegang tot passkeys voor webbrowsers’ eindelijk een icoontje gekregen.

De volledige release notes van Apple vind je helemaal onderaan in dit bericht. Of check ons artikel over de vernieuwingen in iOS 17.5.

iOS 17.5 downloaden

Ergens de komende dagen verschijnt er een rode badge bij de app Instellingen. Als je die volgt, kom je er vanzelf. Maar ben je benieuwd naar de toevoegingen, of wil je gewoon dat je iPhone up-to-date is? Dan kun je de update ook nu al downloaden en installeren:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.
  • Kijk of de update er is en klik op ‘Werk nu bij’

Heb je iOS 17.5 gedownload en geïnstalleerd, en heb je een Apple Watch? Dan kun je meteen verder met updaten, want daarvoor is watchOS 10.5 uit.

Naar verwachting is iOS 17.5 een van de laatste updates van iOS 17 voordat dit najaar iOS 18 verschijnt. Dat schijnt een enorm grote update te worden met AI in de hoofdrol. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iOS 17.5 release notes

Toegangs­scherm

  • Een nieuwe achtergrond ‘Pride-pracht’ voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur.

Volgmeldingen

  • Trackingdetectie tussen meerdere platforms zorgt ervoor dat gebruikers meldingen ontvangen als een compatibele Bluetooth-tracker die niet hun eigendom is met hen meebeweegt, ongeacht het besturingssysteem waarmee het apparaat is gekoppeld.