Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 wallpaper: zo download je Apple’s nieuwe iPhone-achtergrond

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 wallpaper

Zeg je nieuwe iOS-update, dan zeg je ook nieuwe wallpaper. Voor iedere grote systeemupdate brengt Apple namelijk ook een passende achtergrond uit – helemaal in stijl van de betreffende software. En hoewel de volgende iPhone-update nog maanden op zich laat wachten, kun je de iOS 17 wallpaper nu al downloaden.

Lees verder na de advertentie

iOS 17 wallpaper

Als we de iOS 17 wallpaper in één woord moesten omschrijven, dan zou dat ‘kleurrijk’ zijn. Hij loopt namelijk over van warm rood naar koud blauw, en in het midden komen we ook verschillende tinten oranje, roze en paars tegen. Verder beeldt de achtergrond abstracte vormen uit: zijn het nou golven of toch een stel duinen? Hoe dan ook, de vloeiende lijnen zijn haast hypnotiserend om naar te kijken.

In tegenstelling tot andere jaren heeft Apple maar liefst twee versies van de iOS 17 achtergrond uitgebracht. Zo is er een donkere variant, maar ook een lichte met felle kleuren. Voor ieder wat wils dus.

kooptip

iOS 17 wallpaper downloaden

Beide versies van de iOS 17 achtergrond kun je nu al downloaden. Scrol maar eens naar beneden in dit artikel: tik op je favoriete variant en je iPhone leidt je door naar een nieuwe pagina – daar vind je de afbeelding in hoge kwaliteit. Leg je vinger erop, houd hem even vast en kies ‘Bewaar in foto’s’. De wallpaper is nu opgeslagen in de Foto’s-app.

Zo, de afbeelding heb je, nu nog instellen als achtergrond. Dat kan op verschillende manieren, waaronder via ‘Instellingen>Achtergrond>Voeg nieuwe achtergrond toe>Foto’s’. Daarna selecteer je de afbeelding en tik je op ‘Voeg toe’. Nu ben je bijna klaar – je moet alleen nog een knoop doorhakken: wil je dat het plaatje alleen op je vergrendelscherm pronkt, of ook op je thuisscherm?

iOS 17 wallpaper
iOS 17 wallpaper

Alles over iOS 17

De achtergrond heb je dus al in de pocket, maar hoe zit het met de rest van de update? Helaas wordt je geduld nog even op de proef gesteld, want de iOS 17 release vindt dit najaar pas plaats. In de tussentijd praten we je graag bij over alle nieuwe functies die eraan komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende vernieuwingen:

Wil je tot de release op de hoogte worden gebracht van alles over iOS 17? En van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!