Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iOS 17.0.3 is uit: lost belangrijk iPhone-probleem op

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties

Apple heeft dinsdagavond iOS 17.0.3 uitgebracht. De update lost twee belangrijke problemen op. Wat precies en hoe je de software-update installeert, lees je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.0.3

De update iOS 17.0.3 is beschikbaar voor alle iPhone-modellen die overweg kunnen met iOS 17. In de release notes meldt Apple dat de update ‘belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates’ verhelpt.

Probleem met de hitte

Het eerste probleem is een warmteprobleem waarbij sommige iPhone-modellen (met name de iPhone 15 Pro) meer dan normaal oververhitte. Veel gebruikers klaagden na de release van de iPhone 15 Pro over abnormaal hoge temperaturen. In iOS 17.0.3 zou dit probleem zijn opgelost.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Benchmarks wijzen uit dat de iPhone 15 (Pro) net zo snel is als voorheen, dus Apple heeft het probleem niet verholpen door de processor terug te klokken. Apple zei al eerder dat het ‘een bug in iOS 17 had gevonden die sommige gebruikers treft.’ Het lijkt dus te gaan om een softwarefix.

Volgens Apple werd het probleem ook mede veroorzaakt door apps van derden, waaronder Asphalt, Instagram en Uber, die de CPU van de iPhone zouden overbelasten. Instagram en Uber hebben al een update uitgebracht die het probleem zou verhelpen.

Beveiligingsoplossingen

De update iOS 17.0.3 bevat ook belangrijke beveiligingsoplossingen. Door een beveiligingslek kon een hacker gemakkelijker kwaadaardige software laten draaien. Apple heeft de problemen opgelost door verbeterde beveiligingsmaatregelen toe te voegen.

Nieuwe functies zijn niet toegevoegd in iOS 17.0.3, maar je doet er goed aan om de update te installeren. Ga hiervoor in de Instellingen-app naar ‘Software-updates’ en tik op ‘Werk nu bij’.

Wat er nieuw is in iOS 17.1 lees je in het artikel iOS 17.1 bèta 2 is uit: dit is nieuw in de update

Wekelijks een handige iPhone-tip in de mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!