Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
iOS 18
iOS

iOS 18

iOS 17 is nog maar net uit, maar inmiddels is Apple al druk bezig met iOS 18. Het duurt nog een hele tijd voordat deze nieuwe grote update voor je iPhone verschijnt. Toch is er al het een en ander bekend over het nieuwe besturingssysteem. Dit is wat je op dit moment moet weten over iOS 18.

Lees verder na de advertentie

iOS 18 release date

Apple brengt de grote iPhone-update van het jaar altijd uit in september. iOS 18 verschijnt dus naar verwachting in september 2024. Maar daar gaat nog wel het een en ander aan vooraf.

Aankondiging tijdens de WWDC

Tim Cook Apple Park

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

We verwachten dat Apple iOS 18 aankondigt in juni 2024. Juni is de maand van de Worldwide Developers Conference, afgekort WWDC. Dit is Apple’s jaarlijkse conferentie voor software-ontwikkelaars. Apple trapt de WWDC altijd af met een keynote waarin een sneakpreview waarin de belangrijkste nieuwe functies getoond worden.

iOS 18 bèta om de software te testen

Direct na de WWDC-keynote verschijnt de eerste iOS 18 bèta. Een bèta is een testversie van de software. Liefhebbers kunnen de update zo alvast uitproberen. Daar zitten dan nog ongetwijfeld foutjes in, en het is de bedoeling dat testers die dan rapporten aan Apple. Apple lost deze fouten dan op, zodat in de definitieve versie nog zo min mogelijk fouten zitten. Vaak zijn er meer dan tien bèta-versies nodig.

Iedereen met een geschikte iPhone kan de iOS 18 bèta aankomende zomer downloaden. Dat is leuk omdat je zo als eerste kennismaakt met alle nieuwe functies. Maar houd er rekening mee dat er kinderziektes in kunnen zitten.

iOS 18 nieuwe functies

Siri activeren

Met een nieuw besturingssysteem krijgt je iPhone er allerlei nieuwe functies en verbeteringen bij. Bij iOS 17 waren dat bijvoorbeeld Stand-by, contactposters en stickers. Wat we van iOS 18 kunnen verwachten is nog niet duidelijk. We denken dat de geruchtenmolen binnenkort serieus op gang gaat komen, maar de eerste zaken zijn al uitgelekt. En die zijn veelbelovend: iOS 18 zou een ambitieus project zijn. Een beetje van het kaliber van iOS 14, wat door de introductie van de widgets baanbrekend was.

  • iOS 18 lijkt een flinke AI-update te worden. In Berichten antwoord je op basis van slimme antwoordsuggesties. In Apple Music genereert AI de beste afspeellijsten voor je en in Pages en Keynote denkt je iPhone voortaan mee met je voor wat betreft tekst en plaatjes.
  • Ook Siri steekt een hoop op van AI. De virtuele assistent moet met de iOS 18 de optie krijgen om complexe taken uit te voeren die bestaan uit meerdere stappen. De iPhone 16 krijgt ook een betere microfoon om communicatie met deze nieuwe Siri te verbeteren.

iOS 18 ondersteuning

We verwachten dat iPhones uit 2019 en later geüpdatet kunnen worden naar iOS 18. Dat betekent dat de iPhones die in 2018 verschenen, voor het eerst geen update meer krijgen. Dat zijn de iPhone XR en de iPhone XS.

iOS 18 prijs

iOS-updates zijn altijd gratis. Als je een iPhone hebt die nog ondersteund wordt, dan kost de update je geen cent – en je iPhone voelt daarna weer als nieuw.