Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.2.1 is uit (en lost enkele problemen op)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.2.1

Apple heeft gisteren een kleine tussentijdse update uitgebracht voor de iPhone: iOS 17.2.1. Deze update brengt geen grote nieuwe functies naar je telefoon, maar verhelpt wel wat kleine problemen. Apple adviseert alle iPhone-gebruikers om deze versie van iOS 17 te downloaden.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.2.1: wat is er nieuw?

iOS 17.2.1 is de opvolger van iOS 17.2, dat begin vorige week verscheen. Dit was overigens wél een grote update, met onder meer een compleet nieuwe app, een nieuwe optie voor de actieknop van de iPhone 15 Pro (Max) en nog veel meer nieuwe functies. In iOS 17.2.1 ga je dit soort vernieuwingen niet aantreffen. ‘Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers’, is alles wat Apple erover te vermelden heeft in de bijbehorende release-notes. Over welke problemen hiermee precies worden opgelost, meldt Apple verder niets.

Opvallend dit keer is dat de release-notes in Azië afwijken van die in Europa. In Japanse release-notes wordt namelijk expliciet vermeld dat de update ervoor zorgt dat de iPhone-batterij minder snel leegloopt. Mogelijk is dit een probleem dat slechts lokaal optrad.

kooptip

iOS 17.2.1 downloaden

Je kunt even afwachten: ergens de komende dagen verschijnt er vanzelf een rode badge bij de app Instellingen en als je die volgt, kom je er ook. Maar je kunt ook nu meteen updaten. Om je iPhone direct al bij te werken naar de nieuwste software-versie, doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.
  • Kies voor ‘Werk nu bij’ of ‘Werk vannacht bij’.

iOS 17.3 komt eraan!

Ondertussen wordt er al weer hard gewerkt aan de volgende iPhone-update, en dat wordt iOS 17.3. Deze bevat wel weer enkele vernieuwingen, zo blijkt uit de eerste bèta. Nieuw is de optie Bescherming voor gestolen apparaat, voor een extra laagje beveiliging. En er is een herkansing voor gedeelde afspeellijsten in Apple Music, waarbij iedereen die je uitnodigt liedjes mag toevoegen aan een afspeellijst.

iOS 17.3 verwachten we begin volgend jaar, mogelijk al in januari. Wil je op de hoogte blijven van Apple-updates en alle nieuwe functies leren kennen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!