Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Software

Programma’s

Je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV hebben standaard eigenlijk al alle apps die je nodig hebt. En met de App Store krijg je er nog eens bijna 2 miljoen bij.

Lees verder na de advertentie

Veel ingebouwde apps

Koop je een Apple-apparaat, dan krijg je er standaard ontzettend veel handige apps bij. Van basisdingen als een browser, mail-app en een agenda-app tot geavanceerdere tools als Pages, GarageBand en iMovie. In totaal zijn het er maar liefst 46 op de iPhone, en op de Mac is het aantal nog hoger door allerlei handige hulpprogramma’s.

Dit is dus nogal een contrast als je kijkt naar bijvoorbeeld Windows, waar je veel apps toch zelfs ergens vandaan moet vissen – met name ook omdat de ingebouwde apps te wensen over laten. Zei er iemand Microsoft Edge?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

App Store en daarbuiten

Op alle Apple-apparaten (met een scherm dan) heb je toegang tot de App Store. Hier vind je miljoenen apps, maar toch raak je er niet in verdwaald. Apple geeft namelijk zelf tips voor de beste apps, en je kunt in de toplijsten zien welke apps bij andere gebruikers in de smaak vallen.

Op de Mac is het ook mogelijk om apps van buiten de App Store te downloaden. Dit doe je gewoon via je browser. Zo is het vaak mogelijk om apps voor lagere prijzen te krijgen, maar ook om apps te downloaden die zich niet houden aan Apple’s strenge eisen voor de App Store.

Houd het overzicht

Het beheren van alle ingebouwde apps en de apps die je van de App Store en daarbuiten hebt gedownload, is erg gemakkelijk. Op het beginscherm van je iPhone en iPad vind je de zogenaamde Appbibliotheek, een slim ingericht overzicht van al je apps. En op de Mac heb je toegang tot Launchpad.