Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
thumbnail
Functies

Meldingen

Meldingen van apps zijn dagelijkse kost. Sommige zijn handig en breaking, andere kun je missen als kiespijn. Gelukkig geeft Apple je alle vrijheid om in te stellen hoe al die meldingen op al je apparaten zich gedragen.

Lees verder na de advertentie

Notificaties

Meldingen houden ons op de hoogte van wat er in onze digitale bubbel gebeurt. Of het nu gaat om belangrijke berichten van vrienden, herinneringen voor afspraken, of updates van het laatste nieuws.

Maar soms kan de overvloed aan meldingen overweldigend worden. Of je bent niet tevreden over de manier waarop je meldingen worden weergegeven. Het is dan ook essentieel om te weten hoe je de notificatieinstellingen op je Apple-apparaten kunt aanpassen. Hieronder leggen we uit hoe: eerst voor de iPhone en iPad, daarna voor de Mac.

Meldingen iPhone en iPad

kooptip

iOS 16 meldingen

Op je iPhone en iPad heb je een speciaal instellingsmenu om je meldingen aan je voorkeuren aan te passen. Hier is hoe je dat doet:

  • Open de app ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Meldingen’.

In het huidige menu heb je allerlei mogelijkheden om meldingen aan te passen. Bovenin pas je aan hoe meldingen worden weergegeven, van de stijl tot de inhoud. Vervolgens pas je aan welke rol Siri speelt bij de notificaties. Daaronder pas je per app aan welke notificaties dit programma mag sturen en hoe deze worden weergegeven.

Meldingen Mac

Meldingen Mac

Ook op je Mac kun je meldingen naar je hand zetten. Dat werkt als volgt:

  • Open ‘Systeeminstellingen’.
  • Klik in de kolom links op ‘Meldingen’.

Helemaal boven in het huidige menu zet je het Meldingencentrum aan. Dit is de plek waar meldingen worden weergegeven op de Mac – je vindt hem in de rechterbovenhoek van je scherm. Daaronder pas je weer per app aan welke notificaties zij mogen sturen en hoe deze worden weergegeven.