Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.1: nieuwe functies die binnenkort naar je iPhone komen!

Auteur: Laura Grootaarts
8 reacties
iOS 17.1 nieuwe functies

iOS 17.1 komt eraan: dit is de eerste grote update voor de iPhone sinds iOS 17 vorige maand verscheen. Ook deze update brengt weer nieuwe functies naar je iPhone, onder meer voor het vergrendelscherm en de Muziek-app. Maar wat precies is er nieuw?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 nieuwe functies

Voor veel iPhone-gebruikers is iOS 17.1 het moment om de sprong vanaf iOS 16 te wagen. iOS 17.1 maakt een einde aan de eigenaardigheden en kinderziektes van de initiële release, bovendien brengt iOS 17.1 nieuwe functies naar je telefoon. We zetten de meest relevante verbeteringen voor je op een rij: kijk maar eens mee!

1) Diverse vernieuwingen in de app Muziek

iOS 17.1 Muziek

kooptip

Dag hartjes, hallo sterretjes! Via een sterretje voeg je de muziek die je het leukst vindt toe aan je favorieten. Dat heeft gevolgen voor muziek die Apple suggereert. Ook wordt er na verloop van tijd een Favorieten-afspeellijst samengesteld.

Ook nieuw in de app Muziek: Artwork. Wil je je Afspeellijsten een consistentere uitstraling geven? Je kunt nu kiezen uit acht standaard covers. De kleuren zijn wel verschillend, die zijn namelijk afgestemd op de muziek.

En dan zijn er ook nog suggesties in afspeellijsten. Helemaal onderaan je playlists vind je straks een rijtje met nummers die passen bij de muziek in die betreffende playlist. Met een tik op het plusje voeg je ze direct toe en krijg je extra suggesties

2) Perfect passende wallpapers

Stel je een foto in als achtergrond op je vergrendelscherm en past die net niet? Met een tik op ‘Breid achtergrond uit’ bedenkt je iPhone er gewoon een stukje foto bij. Vaak komt dan ook het diepte-effect beter tot zijn recht.

3) Bepaal zelf welke foto’s je shuffelt

Wallpaper shuffelen

Kies je bij het instellen van een nieuwe achtergrond voor ‘Foto’s shuffelen’ dan zit je niet meer zo vast aan de vaste Apple-selecties als ‘Huisdieren’ en ‘Natuur’. Via ‘Album’ kies je een zelf samengesteld album. Dat kunnen je favorieten zijn, maar ook gewoon een ander album met zelfgekozen inhoud.

4) AirDrop rustig verder

AirDropte je een groot bestand, dan moest je altijd bij elkaar in de buurt blijven tot de overdracht voltooid was. Straks kun je bij elkaar vandaan lopen terwijl AirDrop bezig is, als je tenminste dit schuifje om zet: ‘Instellingen>Algemeen>AirDrop>Gebruik mobiele data’.

5) NameDrop met je Apple Watch

NameDrop Is een afgeleide van AirDrop, waarbij je je contactgegevens deelt door iPhones bij elkaar in de buurt te houden. Nu kun je ook de Apple Watch ‘bumpen’ – zorg er wel voor dat die is geüpdatet naar watchOS 10.1. Die update verschijnt tegelijk met iOS 17.1.

6) Heel veel kleine verbeteringen

Verder zijn er nog een hoop kleine verbeteringen die je mag verwachten:

  • Stand-by kun je op recente Pro-modellen iets langer aan laten staan.
  • In het Dynamic Island verschijnt een zaklampindicator.
  • De Actieknop van de iPhone 15 Pro reageert minder snel als hij in je broekzak zit zodat je hem niet per ongeluk indrukt.
  • Crashdetectie op recente iPhone-modellen wordt verbeterd.

En dit moet je nog missen

We wachten nog steeds op de grote nieuwe Apple-app van dit jaar: Dagboek. Daarmee leg je je dagelijkse gedachten, activiteiten en doelen vast. AI doet daarbij alvast een voorzet, zodat een deel van je dagboek al zo goed als automatisch geschreven wordt. We verwachten deze app nog wel dit jaar.

Wanneer verschijnt iOS 17.1?

Alles wijst erop dat de update uiterlijk op dinsdag 24 oktober verschijnt. De Franse autoriteiten hebben deze datum naar buiten gebracht toen ze het hadden over de oplossing voor het iPhone 12 stralingsprobleem. En inmiddels heeft Apple de laatste iOS 17.1 bèta uitgebracht en die verschijnt doorgaans een week voor de officiële release.