Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17: zo tover je (bijna) alle foto’s op je iPhone om tot unieke stickers

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties

Met Live Stickers in iOS 17 kun je alle foto’s op je iPhone omtoveren tot digitale stickers – mits ze een duidelijk onderwerp hebben. Die kun je vervolgens doorsturen in apps als WhatsApp of Berichten, of plak ze in je digitale notities, kunstwerken of andere bestanden. Er zijn twee manieren waarop je zulke stickers maakt. Die lopen we hier na.

Lees verder na de advertentie

iOS 17: Live Stickers

Met iOS 17 kun je foto’s op je iPhone snel en gemakkelijk omzetten tot digitale stickers. Je kunt het onderwerp van een afbeelding namelijk ontdoen van zijn achtergrond, en deze opslaan in een speciaal sticker-menu. Laatstgenoemde vind je vervolgens in chat-apps als WhatsApp, Snapchat of Berichten: selecteer je stickers hier en stuur ze door naar vrienden en familie. Dankzij iCloud vind je ze overigens ook terug op je Mac en iPad, en in tegenstelling tot fysieke stickers kun je ze eindeloos hergebruiken.

Er zijn twee methodes om zulke Live Stickers te maken. De snelste werkt via de Foto’s-app, maar het kan ook rechtstreeks in Berichten. Beide mogelijkheden leggen we hier uit.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Live Stickers maken in Foto’s

Live Stickers iOS 17

De snelste manier om een onderwerp naar voren te halen en hier een sticker van te maken? Dat is via Foto’s. Loop hiervoor de volgende stappen na:

  • Open de Foto’s-app.
  • Kies een foto met een onderwerp waarvan je een sticker wilt maken.
  • Leg je vinger op het onderwerp – er verschijnt vanzelf een keuzemenu.
  • Kies ‘Voeg sticker toe’.

Het losgemaakte onderwerp wordt nu vanzelf opgeslagen als iPhone-sticker. In WhatsApp vind je hem door een gesprek te openen, je emoji-toetsenbord uit te klappen en bij ‘Vaak gebruikt’ te kijken. Gebruik je liever de Berichten-app? Open dan ook een chat, maar tik links naast de schrijfbalk op het plusje en selecteer ‘Stickers’.

Live Stickers maken in Berichten

Live Stickers iOS 17

Live Stickers kun je dus ook rechtstreeks in de Berichten-app maken. Het duurt ietsje langer, maar werkt als volgt:

  • Open een gesprek in de Berichten-app en tik links naast de schrijfbalk op het plusje.
  • Kies ‘Stickers’.
  • Tik op de grote plus naast je bestaande stickers (mits je die hebt).
  • Selecteer de foto met het onderwerp waarvan je een Live Sticker wilt maken.
  • Kies ‘Voeg sticker toe’.

Ook nu vind je je stickers terug in het emoji-toetsenbord. Wanneer je hier overigens naar navigeert, kun je je sticker ook een effect geven. Dit doe je door je vinger op de sticker te leggen en hem lang vast te houden. Tik vervolgens op ‘Voeg effect toe’, kies je effect uit en tik op ‘Gereed’.

iOS 17: Live Stickers en meer

Leuk hoor, zo’n nieuwe functie in iOS 17, maar nog niet iedereen kan hem gebruiken. Op moment van schrijven is er namelijk alleen een bèta-versie van het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone, en die is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Pas later dit jaar vindt de officiële release plaats. Waarschijnlijk rond september.

Toch praten we je de komende maanden alvast bij over alle nieuwe functies in iOS 17. Zo ben je al helemaal voorbereid zodra de software-update verschijnt en weet je precies welke nieuwe functies er op je te wachten staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende vernieuwingen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Waaronder van iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!