Terug naar iOS 17 Foto’s: alles wat er nieuw is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 Foto’s: alles wat er nieuw is

Door Laura Grootaarts2 september 2023 09:183 min. leestijd0

De grote iPhone-update van het jaar komt eraan. iOS 17 verschijnt in september en brengt talloze vernieuwingen met zich mee. In bijna alle Apple-apps is straks wel wat nieuws te ontdekken. Dat geldt ook voor de app Foto’s. We zetten de vernieuwingen voor je op een rij.

1) Albums met huisdieren

huisdier herkenning

Je iPhone herkent nu ook je huisdieren en ze krijgen zelfs een eigen mapje. Voor deze gelegenheid is het album ‘Personen’ dan ook omgedoopt tot ‘Personen en huisdieren’. Vooralsnog is je iPhone alleen in staat om honden en katten te herkennen. Heb je een leguaan, hamster of parkiet, dan heb je pech.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2) Geluidsherkenning

Geluidsherkenning

Je kunt je fotocollectie al jaren doorzoeken met termen als ‘kiwi’, ‘kasteel’ of ‘cactus’. Heb je strak iOS 17 op je iPhone staan? Probeer het dan ook eens met termen als ‘lachen’, ‘praten’ of ‘klappen’. Juist ja: je kunt je Live Photos en video’s nu ook doorzoeken op geluid. In het rijtje met zoekresultaten zijn geluiden herkenbaar aan het geluidsgolfje ervoor.

3) Knijp om bij te snijden

Snij bij-knop

Zoom je in op een foto om hem perfect in beeld te krijgen? Dan zie je rechtsboven een knop om de foto direct naar dit formaat bij te snijden. Vervolgens kun je je uitsnede nog perfectioneren in het bewerkscherm.

4) Stickers

iOS 17 stickers

Apple maakt het je gemakkelijk om een foto om te toveren tot een digitale sticker. Houd je vinger op het onderwerp van een foto, en tik op de optie ‘sticker’. Leuk effectje toevoegen zoals glitters, en klaar! Van een Live Photo maak je trouwens een Live Sticker: juist ja, die beweegt.

5) Albums in de Foto’s-widget

iOs 17 foto's widget

Misschien gebruik je Apple’s Foto’s-widget maar weinig, omdat de widget helemaal op eigen houtje bepaalt welke foto er getoond wordt. Je hebt nu iets meer controle, want je kunt nu een specifiek album aanwijzen waaruit de widget de foto moet opdiepen.

Nog niet in Nederland: visueel opzoeken

visual lookup

Je iPhone herkent van alles op je foto op basis van kunstmatige intelligentie. Maak je een foto van een gerecht? Je iPhone zoekt naar het bijbehorende recept. De symbolen bij een wasvoorschrift? Je iPhone herkent ze en geeft tekst en uitleg. Maar voorlopig even niet, want dit werkt nog niet in het Nederlands.

iOS 17 release

iOS 17 is de grote iPhone-update van dit jaar. Er is iOS 17 ondersteuning voor de iPhone XS/XR en nieuwer. Wat er nieuw is, lees je in ons artikel overnieuwe iOS 17-functies – en er zijn ook een hoop iOS 17 geheimen. De verwachte iOS 17 releasedatum is maandag 18 september. Wat we ervan vinden lees je in onze iOS 17 review. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar