Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Stel een contactposter in die mensen zien als jij belt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Contactposter voorbeelden

Maak je eigen contactposter om te bepalen hoe anderen je zien wanneer je ze belt. Wanneer je iemand belt, verschijnt jouw poster op het scherm van de persoon die je belt.

Lees verder na de advertentie

Wat zijn contactposters?

Een contactposter is een soort visitekaartje. Kies een leuke selfie of je Memoji, bepaal hoe je naam wordt weergegeven en voeg hier en daar wat kleur toe. De functie werd toegevoegd in iOS 17. Je kunt een poster voor jezelf maken of voor andere contacten. De poster verschijnt in beeld bij inkomende telefoongesprekken, als je contactgegevens uitwisselt via NameDrop en op nog veel meer plekken.

Je eigen contactposter maken

Contactkaart
1

Je contactenkaart

Open de app Contacten op je iPhone of iPad met daarop iOS 17. Open je eigen contactenkaart, helemaal bovenaan.Tik op ‘Wijzig’. Met de Plus-knop begin je aan een nieuwe poster.

foto of memoji
2

Foto of memoji?

Voor je poster kun je kiezen uit foto’s of een Memoji. Vind je het allemaal te veel van het goede, kies dan voor monogram (je initialen).

Ontwerp je contactkaart
3

Kies jouw look

Via de knoppen onderaan in het scherm, bepaal je het design van je poster. De knoppen kunnen verschillen per type afbeelding. Met name foto’s die zijn gemaakt met de Portretmodus zijn bijzonder geschikt. Daarmee kun je allerlei effecten gebruikten. Bijvoorbeeld een kleurtje op de achtergrond, of een diepte-effect.

regenboog
4

Je naam

Ook die naam kun je aanpassen: kies een ander font en een leuke kleur. Hiervoor tik je op het kader met je naam. Het lijkt bijzonder veel op het instellen van het klokje op het vergrendelscherm. Als in december iOS 17.2 verschijnt, kun je ook kiezen om je naam in regenboogkleuren weer te geven.

voorvertoning contactposterss
5

Contactfoto

Als je klaar bent, tik je op ‘Gereed’. Je ziet dan een voorvertoning van je poster. Akkoord? Tik op ‘Ga door’. Op basis van de poster, wordt er vervolgens ook een contactfoto aangemaakt. Tik op ‘Werk bij’. Je ziet dan je bijgewerkte contactkaart met profielfoto.

Onder je afbeelding staat ‘Foto en poster van contact’. Tik daarop om aan te geven of en met wie je de contactposter wilt delen.

Verschillende posters?

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Hoewel je eindeloos veel posters aan kunt maken en daartussen kunt wisselen, is er altijd maar één actief. Verschillende posters instellen voor verschillende contactpersonen kan helaas (nog) niet. Je familie, vrienden, en zakelijke contacten zien dus allemaal dezelfde poster.

Andermans contactposters

Je kunt ook voor andere contacten in je contactenlijst een poster maken. Zo bepaal je zelf hoe iemand op je scherm verschijnt. Heeft diegene ook zelf zo’n poster van zichzelf gemaakt, dan krijg je hierover automatisch een melding: je kunt die poster weigeren of te accepteren.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 17? En allerlei tips krijgen over deze update? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!