Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe emoji’s komen naar je iPhone met iOS 17.4

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.4 nieuwe emojis

De eerste bèta van iOS 17.4 is uit, inclusief een reeks nieuwe emoji’s. Deze smileys en plaatjes komen binnenkort naar je iPhone!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van iOS 17.4 en de nieuwe emoji’s? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Emoji’s

De iPhone krijgt er ieder jaar een nieuwe lading emoji’s bij. De website Emojipedia kondigt ze traditiegetrouw aan op 17 juli, oftewel World Emoji Day. In september worden ze pas goedgekeurd door het Unicode Consortium, en is het duidelijk welke emoji’s daadwerkelijk het daglicht zullen zien. En dan kunnen de designers bij Apple eindelijk aan de slag om hun eigen versies van de emoji’s te ontwerpen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De nieuwe emoji’s van Emoji 15.1 werden in 2023 al aangekondigd, maar met iOS 17.4 komen ze eindelijk naar je iPhone. Afgelopen nacht maakten ze namelijk hun debuut in de eerste bèta van deze software-update. Daardoor weten we nu officieel wat de definitieve designs zijn. Welke nieuwe emoji’s krijg je er met iOS 17.4 bij?

iOS 17.4: nieuwe emoji’s

iOS 17.4 nieuwe emoji's

Met iOS 17.4 komen er maar liefst 118 nieuwe emoji’s naar de iPhone. Althans, het merendeel bestaat uit nieuwe variaties op emoji’s die al bestaan. Slechts zes zijn daadwerkelijk nieuw en uniek: een hoofd dat verticaal schudt, een hoofd dat horizontaal schudt, een feniks, een limoen, een bruine paddenstoel en een gebroken ketting. Ook komen er vier emoji’s voor silhouetten van gezinnen, ieder met een andere samenstelling qua ouder(s) en kind(eren).

De overige emoji’s bestaan uit mensen die zich nu ook naar rechts bewegen in plaats van alleen naar links. Denk daarbij aan wandelaars, hardlopers, rolstoelgebruikers en meer. Die emoji’s bestonden al, maar zijn er nu dus ook geflipt. Bovendien komen ze allemaal in verschillende huidskleuren en genders, waardoor we in totaal uitkomen op maar liefst 108 ‘nieuwe’ emoji’s van mensen die naar rechts gaan of kijken.

iOS 17.4 release

iOS 17.4 is de volgende tussentijdse software-update voor de iPhone. Daarmee krijg je niet alleen nieuwe emoji’s, maar ook heel wat nieuwe functies. Zo wordt het gemakkelijker om een andere standaardbrowser in te stellen, en krijg je voor het eerst toegang tot cloudgaming-diensten.

De update laat nog even op zich wachten – iOS 17.3 is pas net uit – maar we verwachten hem nog wel vóór 6 maart. Dat is de deadline waarop Apple sideloading moet toestaan van de EU, en die functie zit ook in iOS 17.4 bèta 1. Maar tot die tijd brengt Apple vast nog wat meer bèta’s uit.