Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.2: deze nieuwe app vind je nú op je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iOS 17.2 nieuwe iPhone app

iOS 17.2 is eindelijk uit, en daarmee krijgt je iPhone er een nieuwe Apple-app bij. Hier leer je er alles over.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over nieuwe functies of apps? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.2: nieuwe iPhone-app

De volgende grote update voor je iPhone is uit: iOS 17.2. De afgelopen weken heeft Apple er heel wat bèta’s voor uitgebracht, en sinds gisteravond is de officiële versie eindelijk beschikbaar. Na het installeren staan er allerlei nieuwe functies voor je klaar. Denk aan wat nieuwe widgets voor je thuisscherm, een extra functie voor de actieknop van de iPhone 15 Pro (Max) en meer mogelijkheden om je memoji’s te personaliseren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar het hoogtepunt van iOS 17.2 is toch wel een gloednieuwe iPhone-app. Daar hebben we lang op moeten wachten: Apple had hem eerder dit jaar al aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Toen werd meteen duidelijk dat de update ‘later dit jaar beschikbaar’ zou zijn. En die belofte heeft Apple nu dus waar gemaakt.

Maak kennis met Dagboek

iOS 17.2 nieuwe iPhone app

We hebben het natuurlijk over Dagboek! ‘In de nieuwe iPhone-app Dagboek kunnen gebruikers hun overpeinzingen kwijt’, aldus Apple zelf. Oftewel: schrijf je gevoelens, frustraties, hersenspinsels of belangrijke gebeurtenissen op en geef iedere dag een eigen pagina. Op deze manier kijk je straks terug op wat je de afgelopen dagen, weken, maanden of zelfs jaren hebt gedaan of gevoeld. Maar de app is vooral fijn om je gedachtes en geheimen van je af te schrijven. Apple hoopt dan ook dat Dagboek het welzijnsgevoel van iPhone-gebruikers zal verbeteren.

Als gebruiker bepaal je zelf hoe je met de app omgaat. Zo kun je ervoor kiezen om je dagboek elke dag bij te houden (maak bijvoorbeeld een planning), of de app alleen te gebruiken wanneer je er zelf zin in hebt. Plus de pagina’s ondersteunen diverse multimedia: foto’s, video’s, linkjes, locaties, audiofragmenten – Dagboek kan het allemaal kwijt. En geen zorgen: je Dagboek-gegevens zijn versleuteld met end-to-end-encryptie, en je kunt de app vergrendelen met een toegangscode, Face ID of Touch ID. Apple heeft er dan ook alles aan gedaan om je geheimen te beschermen.

iOS 17.2: Dagboek installeren?

Om Dagboek te gebruiken, heb je dus minstens iOS 17.2 nodig. Heb je de update geïnstalleerd, dan vind je de app vanzelf in je Appbibliotheek en/of op je thuisscherm. Een ommetje naar de App Store is deze keer dus niet nodig.

Zie je Dagboek niet? Mogelijk moet je iOS 17.2 nog installeren. Dat werkt als volgt:

  • Open de app ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘Software-update’.
  • Kies bij iOS 17.2 voor ‘Werk nu bij’.