Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eindelijk! iOS 17 lost grootste AirTag-ergernis op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag delen met gezin


Lees verder na de advertentie

Apple heeft tijdens de WWDC iOS 17 aangekondigd, de grote iPhone-update van 2023. Met veel grote vernieuwingen en zelfs een compleet nieuwe app, maar ook met kleine, fijne verbeteringen. Wat dacht bij bijvoorbeeld van het delen van een AirTag met andere personen?

iOS 17: AirTag delen

Het is tot nu toe de grootste tekortkoming van de AirTag: hij is strikt persoonlijk. Jouw AirTag verschijnt dus alleen op jouw Apple-apparaten in de app Zoek mijn. De iPhones van je gezin, de iPads – alles kun je zien, maar de AirTag niet. Maar dit najaar komt daar dan eindelijk verandering in. Het is slechts een detail in de eindeloze lijst van iOS 17 functies, maar het klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren:

Deel AirTags met maximaal vijf anderen, zodat vrienden en familieleden voorwerpen kunnen opsporen in ‘Zoek mijn’. Iedereen in een groep kan de locatie van het voorwerp zien, een geluid afspelen en met ‘Nauwkeurig zoeken’ een gedeelde AirTag terugvinden als die in de buurt is. Dit werkt ook met alle andere accessoires op het ‘Zoek mijn’-netwerk.

Ergernis opgelost!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

En dat is natuurlijk heel goed nieuws voor iedereen die bijvoorbeeld autosleutels deelt met zijn of haar partner. Of die zijn huisdier heeft gelabeld met een AirTag. Iedereen kan vanaf iOS 17 een verloren AirTag terugzoeken op de landkaart in Zoek mijn, of hem ‘pingen’ als-ie ergens in de buurt moet zijn. Daar blijft het niet bij: de AirTag stopt nu ook met meldingen en bliepjes als hij met iemand anders mee reist. Tot nu toe waarschuwt de AirTag op deze manier dat je misschien gevolgd wordt, maar in de praktijk is het een constante reminder dat je de sleutelbos van je partner bij je hebt – volkomen zinloos dus.

Meer nieuwe iOS 17 functies

Zoals gezegd is dit slechts een van de kleine vernieuwingen in iOS 17. Met Stand-by verandert je iPhone in een handig klokje (inclusief widgets) voor op je bureau of nachtkastje. Met NameDrop deel je contactgegevens gemakkelijker dan ooit en dan is er ook nog Check-in, waarmee je familieleden automatisch laat weten of je veilig thuis bent gekomen.

Wil je meer horen over de nieuwe functies van iOS 17 en de andere Apple-updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!