Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.1.1 is uit (en lost deze problemen op)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.1.1

Apple heeft iOS 17.1.1 uitgebracht voor de iPhone. Het is een kleine update, maar hij lost wat flinke irritaties op – downloaden dus. Dit moet je weten over iOS 17.1.1.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1.1: dit is er nieuw

Eind oktober bracht Apple iOS 17.1 uit met daarin enkele nieuwe functies. In iOS 17.1.1 ontbreken nieuwe functies – deze update draait volledig om probleemoplossingen. Apple noemt er twee in de release-notes:

Het eerste probleem is dat het oplaadstation van BMW’s de iPhone 15 compleet liet vastlopen. Na de herstart bleek de iPhone 15 NFC-chip niet meer te werken, en dat betekent onder meer dat je niet meer kunt betalen met Apple Pay. Of zoals Apple het zelf formuleert: ‘In zeldzame omstandigheden was het mogelijk dat Apple Pay en andere NFC-functies niet beschikbaar waren op iPhone 15-modellen na draadloos opladen in bepaalde auto’s.’

Het andere probleem heeft te maken met de Weer-widget, maar hier ben je gezien het seizoen waarschijnlijk nog niet tegenaan gelopen. De widget (specifiek die op het toegangsscherm) gaf sneeuw mogelijk niet juist weer.

kooptip

Dit zijn de problemen die Apple uitdrukkelijk benoemt. Maar het is goed mogelijk dat iOS 17.1.1 nog wat andere bugs oplost. Zo zijn er ook problemen met wifi-connectiviteit. En sommige iPhones gingen ’s nacht zomaar uit, waardoor je je wekker kon missen. Of die problemen daadwerkelijk zijn opgelost door 17.1.1, is nog even afwachten. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.1.1 downloaden

Je kunt erop wachten: de komende dagen verschijnt er een rode badge bij de app Instellingen en als je die volgt, kom je er vanzelf. Maar je kunt ook nu meteen updaten. Om je iPhone nu bij te werken naar de nieuwste software-versie, doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app;
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Selecteer ‘Software-update’.
  • Kies voor ‘Werk nu bij’ of ‘Werk vannacht bij’.

iOS 17.2 komt eraan!

Inmiddels wordt er ook al gewerkt aan de opvolger van iOS 17.1, deze moet medio december verschijnen. iOS 17.2 heeft wel nieuwe functies, waaronder een app die je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken en de optie om samen te werken aan een playlist in Muziek.