Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van
thumbnail
Software

Functies

Je Apple-apparaten hebben allerlei slimme functies. Denk aan AirDrop om bestanden tussen apparaten te delen, AirPlay om je scherm te delen op je tv, Siri om je apparaat handsfree te bedienen en nog véél meer.

Lees verder na de advertentie

Meer dan handig

Je Apple-apparaten zijn niet alleen fraai vormgegeven en krachtig, maar ze zitten boordevol slimme functies die je leven gemakkelijker maken. Of je nu een doorgewinterde Apple-gebruiker bent of net begint met het ontdekken van de mogelijkheden van je iPhone, iPad, Mac of andere Apple-apparaten, er valt altijd wel iets nieuws te leren. In dit overzicht zetten we enkele van de meest handige functies op een rij.

AirDrop

AirDrop accepteren

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

AirDrop is d√© oplossing als je snel en draadloos bestanden wilt delen tussen je Apple-apparaten. Foto’s, video’s, documenten of links: met AirDrop is het delen ervan een fluitje van een cent. Selecteer gewoon het gewenste bestand en tik op de Deel-knop. Kies daarna AirDrop, en een ontvanger. Binnen enkele seconden wordt het bestand overgezet via Wi-Fi of Bluetooth, zonder gedoe met e-mailbijlagen of berichten.

AirPlay

AirPlay macOS Monterey

Met AirPlay kun je moeiteloos het scherm van je iPhone, iPad of Mac spiegelen op een groter scherm, zoals een Apple TV of een compatibele smart-tv. Of het nu gaat om het delen van vakantiefoto’s, het streamen van je favoriete films of het geven van een presentatie, met AirPlay regel je het gemakkelijk. Ook werkt AirPlay met audio, zodat je je muziek van je iPhone af kunt spelen op je HomePod of stereo-installatie.

Siri

Siri Vision Pro

Siri is een virtuele assistent die je helpt met taken en vragen, zonder dat je je apparaat zelfs maar aan hoeft te raken. Geef spraakopdrachten om muziek af te spelen, berichten te verzenden, het weerbericht te controleren, herinneringen in te stellen en nog veel meer. Siri begrijpt natuurlijke taal en wordt met elke nieuwe update slimmer en capabeler. Ook komt Siri af en toe met ‘Siri-suggesties’. Dit zijn slimme app-suggesties die rekening houden met je locatie, het tijdstip en nog veel meer, zodat je bijvoorbeeld je navigatie-app krijgt voorgeschoteld zodra je in de auto stapt.

Widgets

macOs sonoma widgets

Widgets op het startscherm van je iPhone of iPad geven je direct toegang tot belangrijke informatie en functies, zonder dat je apps hoeft te openen. Snel het weer controleren, je agenda-afspraken bekijken of apparaten uit je smart home bedienen, door widgets kun je het gewoon vanaf het thuisscherm op je iPhone en iPad. Of vanaf je bureaublad op je Mac. Of zelfs met de Slimme stapel op je Apple Watch.

Schermtijd

Schermtijd communicatielimieten instellen

Schermtijd stelt je in staat je apparaatgebruik in de gaten te houden en grenzen te stellen. Je kunt apparaatvrije tijd instellen, appgebruik volgen, en zelfs beperkingen opleggen, zodat je productiever wordt en meer in balans krijgt in je digitale leven. Ook handig voor de kinderen.