Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17: nieuwe functies die straks naar je iPhone komen!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Dit najaar brengt iOS 17 nieuwe functies, grote verbeteringen en zelfs een compleet nieuwe app naar je iPhone. Je telefoon voelt dit najaar weer als nieuw! De functies om je het meest op te verheugen, lichten we hier alvast voor je uit. Sinds deze week is de publieke bèta van iOS 17 uit. Heb je die op je telefoon staan? Probeer alle vernieuwingen dan nu al uit!

iOS 17 nieuwe functies

Op maandag 5 juni heeft Apple tijdens de WWDC-keynote de grote updates van dit jaar aangekondigd, waaronder iOS 17 voor de iPhone. Tijdens het event gaf Apple een sneakpreview van alles wat er nieuw is, en inmiddels zijn er ook al diverse bèta-versies verschenen zodat we de vernieuwingen hebben kunnen testen. Tijd dus om de balans eens op te maken.

1) Stand-by

standby

Wat doe je met je iPhone als-ie aan de oplader hangt? Maak er een slim klokje van voor op je nachtkastje of bureau in de nieuwe Stand-by modus. Er zijn verschillende ‘wijzerplaten’, en dankzij widgets kun je het scherm helemaal naar wens inrichten. Je iPhone wordt zo een weerstation, radio of kalender.

2) Interactieve widgets


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

interactieve widgets

Widgets zijn al enkele jaren een geweldige toevoeging aan je thuisscherm. Maar tot nu toe waren het eigenlijk niet meer dan veredelde snelkoppelingen naar de bijbehorende apps. Dat gaat nu veranderen, in iOS 17 vind je interactieve widgets waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt. Vink de elementen op je to-dolijstje af, bedien je smart-home of pauzeer een nummer in de muziekspeler.

3) Contactposter

Journal

Maak een poster van jezelf op je contactkaart. Dat is wat mensen te zien krijgen op hun scherm als jij ze belt. Gebruik je favoriete selfies, memoji’s en bepaal zelf het lettertype waarin je naam wordt weergegeven. De contactposters zijn net zo kleurrijk als het iOS 16 vergrendelscherm van vorig jaar!

4) Check-in

iOS 17 check in

Er zitten heel wat fijne vernieuwingen in de app Berichten, maar de beste is nog wel Check-in. Hiermee laat je je vrienden of familie weten of je veilig op je bestemming bent aangekomen. Duurt het wat langer, dan wordt er gevraagd wat er aan de hand is. Reageer je niet, dan krijgen je vrienden en familie automatisch extra informatie, zoals je huidige locatie.

5) Overal stickers

iOS 17 stickers

Wat is er leuker dan stickers? Je eigen unieke stickers! Binnen een handomdraai maak je (bewegende) stickers van je leukste foto’s. Voeg er effecten aan toe zoals glitters. Alle plakplaatjes krijgen een plaatsje op het emoji-toetsenbord, dus je kunt ze vervolgens in alle apps gebruiken om je documenten op te fleuren.

6) Nieuwe achtergronden

iOS 17 wallpapers

Je hebt hem hierboven al een paar keer langs zien komen: de nieuwe standaard rood-oranje iOS 17 wallpaper. Maar daar blijft het niet bij. Onder Astronomie vind je een aantal nieuwe planeten, en er zijn Caleidoscoop-wallpapers. Ook leuk: de bewegende wallpapers op basis van je Live Photos zijn weer terug van weggeweest!

7) Dagboek

Dagboek iOS 17

Dagboek zit niet direct in de allereerste versie van iOS 17 en dus ook nog niet in de bèta, maar volgt nog wel dit jaar. Uitproberen kan dus nog niet, maar omdat het dé nieuwe app is van dit jaar, mag hij niet ontbreken in dit lijstje. Dagboek dus – en die naam laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Je iPhone geeft suggesties voor onderwerpen waarover je kunt schrijven. Je telefoon weet natuurlijk al alles van je: waar je was en met wie, of je gesport hebt – fotootje erbij en klaar.

8) En nog veel meer!

iOS 17 heeft nog veel meer kleine en grote nieuwe functies. Om er maar eens wat te noemen:

Vergeet ook niet ons overzicht met iOS 17 geheimen te checken!

iOS 17 release

iOS 17 verschijnt dit najaar, we verwachten medio september. De update is geschikt voor de iPhone XS en nieuwer. Downloaden is gratis – dat geldt ook voor de bèta. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de update en alle iOS 17 features? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!