Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17: met NameDrop wissel je contacten voortaan veel sneller uit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
NameDrop iOS 17


Lees verder na de advertentie

AirDrop ken je al, maar er komt een handige nieuwe versie van deze functie met iOS 17: NameDrop. Hiermee kun je contacten en andere bestanden straks veel sneller delen met mensen die in de buurt zijn. Het uitwisselen van telefoons is daardoor dus echt verleden tijd!

iOS 17: NameDrop

Apple kondigde NameDrop aan tijdens de WWDC 2023, en onthulde hier dus dat je het gebruikt om nummers en e-mailadressen razendsnel uit te wisselen. Al kun je de functie ook voor andere doeleinden inzetten. Zo is NameDrop ook handig om snel andere bestanden te delen, waaronder foto’s en video’s. En wil je SharePlay gebruiken? Doe dit dan ook met NameDrop, zodat jullie snel gezamenlijk kunnen gamen, naar muziek luisteren of een film kijken.

NameDrop werkt door je iPhone simpelweg bij die van een ander te houden. Vervolgens maak je een keuze: wil je alleen de contactgegevens van een ander ontvangen, of wil je ook die van jezelf sturen? Verder bepaal je of je een nummer en/of e-mailadres wilt uitwisselen, of dus een ander bestand wilt delen. Ook de nieuwe contactposters worden gedeeld.

Ook voor de Apple Watch


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Watch-gebruikers hebben ook geluk, want NameDrop is ook onderdeel van watchOS 10. Al zitten daar wel wat haken en ogen aan. Zo werkt de functie alleen wanneer je een Apple Watch bij een iPhone houdt – met twee Watches gebeurt er niets.

Bovendien komt NameDrop niet naar de eerste versie van watchOS 10. Apple heeft namelijk bevestigd dat de functie pas later dit jaar verschijnt, dus moeten we wachten op een tussentijdse update. Tot overmaat van ramp komt NameDrop niet eens naar alle Apple Watch-modellen met watchOS 10 ondersteuning, want de Apple Watch Series 4 en Series 5 lopen NameDrop helaas mis.

Meer over iOS 17

Hoewel iOS 17 al op maandag 5 juni werd aangekondigd, komt de update dit najaar pas uit. Wij verwachten een iOS 17 release rond september. Tot die tijd praten we je helemaal bij over de update. Ontdek bijvoorbeeld de volgende artikelen:

iOS 17 ondersteuning: komt de update naar jouw iPhone?

Eerste indruk: iOS 17 Stand-by maakt van je iPhone een slim klokje

iOS 17: offline kaarten downloaden in Apple Kaarten

 Eindelijk! iOS 17 lost grootste AirTag-ergernis op

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 17? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!