Offline kaarten downloaden in Apple Kaarten: nooit meer de weg kwijt!
Handig voor onderweg of op vakantie, als je niet zeker weet of je online kunt: Offline kaarten downloaden in Apple Kaarten. Zo weet je altijd probleemloos overal de weg.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks handige Apple-tips? Abonneer je op onze nieuwsbrief:
iOS 17: offline kaarten downloaden iPhone
kooptip
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt
In Kaarten kun je straks kaarten van een specifieke regio downloaden en offline gebruiken. Handig als je onderweg geen internet hebt of gewoon als je wilt besparen op de data. Een kaart downloaden doe je zo:
- Open de app Kaarten en tik op je avatar.
- Tik in het paneel op ‘Offline kaarten’.
- Tik op ‘Download nieuwe kaart’.
- Zoek naar het gebied dat je wilt downloaden – je iPhone suggereert automatisch je huidige locatie.
- Versleep de kaders om aan te geven wat je wilt downloaden.
- Tik op de Download-knop.
Met offline kaarten navigeren
Je merkt in grote lijnen praktisch geen verschil. Als je een kaart hebt gedownload en er is even geen netwerk beschikbaar, dan schakelt Apple Kaarten automatisch over naar de gedownloade kaart (tenminste, als er een is voor je huidige locatie). Als er wel internet beschikbaar is, zoekt Kaarten altijd gegevens op via het netwerk om informatie op te nemen, zoals actuele verkeersinformatie.
Wil je data besparen, dan kun je de app ook altijd offline kaarten laten gebruiken. Hiervoor ga je naar hetzelfde paneel als hierboven omschreven en activeer je de schakelaar achter ‘Gebruik alleen offline kaarten’.
Of liever Google Maps?
Ook in Google Maps kun je een kaart downloaden en offline gebruiken. Download je in beide apps dezelfde kaart, dan slokt Apple Kaarten op veel meer kostbare ruimte op op je iPhone. Hoeveel, dat zie je tijdens het downloaden, in de buurt van de download-knop.
Staan inmiddels de interlokale fietspaden op Apple Maps? (Ik bedoel niet die langs wegen, maar bijvoorbeeld voormalige spoorlijnen.)
Kijk zonodig ook tevoren naar veerponten.
Inderdaad, als fietser houd ik het bij Google Maps. Maar ik ben niet onfeilbaar. 🙂