Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17: offline kaarten downloaden in Apple Kaarten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Offline kaarten downloaden

Er is hard gewerkt aan Apple Kaarten de laatste jaren, en met iOS 17 komt er weer een nieuwe functie bij: je kunt nu kaarten downloaden voor offline gebruik. Wij laten je aan de hand van de iOS 17 bèta alvast zien hoe het werkt.

iOS 17: offline kaarten downloaden iPhone

Offline kaarten downloaden iPhone

In Kaarten kun je straks kaarten van een specifieke regio downloaden en offline gebruiken. Handig als je onderweg geen internet hebt of gewoon als je wilt besparen op de data. Een kaart downloaden doe je zo:

  • Open de app Kaarten en tik op je avatar.
  • Tik in het paneel op ‘Offline kaarten’.
  • Tik op ‘Download nieuwe kaart’.
  • Zoek naar het gebied dat je wilt downloaden – je iPhone suggereert automatisch je huidige locatie.
  • Versleep de kaders om aan te geven wat je wilt downloaden.
  • Tik op de Download-knop.

Je merkt in grote lijnen praktisch geen verschil. Als je een kaart hebt gedownload en er is even geen netwerk beschikbaar, dan schakelt Apple Kaarten automatisch over naar de gedownloade kaart (tenminste, als er een is voor je huidige locatie). Als er wel internet beschikbaar is, zoekt Kaarten altijd gegevens op via het netwerk om informatie op te nemen, zoals actuele verkeersinformatie.

Wil je data besparen, dan kun je de app ook altijd offline kaarten laten gebruiken. Hiervoor ga je naar hetzelfde paneel als hierboven omschreven en activeer je de schakelaar achter ‘Gebruik alleen offline kaarten’.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerste indruk

Onze allereerste indruk: wat een grote downloads zijn dit. Ook in Google Maps kun je een kaart downloaden en offline gebruiken. Download je in beide apps dezelfde kaart, dan slokt Apple Kaarten op veel meer kostbare ruimte op op je iPhone. Hoeveel, dat zie je tijdens het downloaden, in de buurt van de download-knop.

Meer weten over iOS 17?