Terug naar iOS 17 release date bekend: je hoeft niet lang te wachten!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 release date bekend: je hoeft niet lang te wachten!

Door Laura Grootaarts12 september 2023 20:023 min. leestijd1

De langverwachte iPhone-update van dit jaar jaar staat voor de deur! Apple heeft vanavond de releasedatum van iOS 17 onthuld. En al heel binnenkort kun je updaten naar het nieuwe besturingssysteem, met allerlei nieuwe functies en verbeteringen.

iOS 17 release date

iOS 17 release date: wanneer kun je updaten?

iOS 17 is eerder deze zomer al aangekondigd maar Apple liet toen in het midden wanneer de update zou verschijnen. Vanavond vond er een Apple-evenement plaats, en in een bijbehorend persbericht onthult Apple tussen neus en lippen dat iOS 17 volgende week verschijnt. Om precies te zijn: de iOS 17 release date is maandag 18 september. Doorgaans is de update om 19.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) beschikbaar.

Wil je meer te weten komen over iOS 17? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is er nieuw in iOS 17?

Volgende week al brengt iOS 17 nieuwe functies en verbeteringen naar je iPhone. We noemen een aantal van de beste nieuwe functies:

  • Ben je je iPhone aan het opladen? Met Stand-by maak je van je iPhone op zulke momenten een slim klokje, met widgets die relevante informatie tonen.
  • Maak een persoonlijke contactposter, zodat jouw inkomende gesprekken een unieke uitstraling krijgen. Gebruik je mooiste selfie, je memoji en vooral veel kleur en effecten.
  • Met Check-in laat je iPhone vrienden en familie weten of je veilig thuis bent gekomen – of juist niet.

Verder zijn er heel veel kleinere vernieuwingen: Maak bewegende stickers van je foto’s, deel je contactgegevens met NameDrop en ontdek talloze iOS 17 geheimen.

Het grote iPad en iPhoneboek 2024
Het grote iPad en iPhoneboek 2024
Doe nog meer met je iPhone en iPad

iOS 17 ondersteuning: welke iPhones zijn (niet) geschikt?

Op de volgende iPhones kun je iOS 17 installeren:

Deze iPhones hebben helaas geen iOS 17 ondersteuning meer en kun je voor het eerst niet meer updaten:

iOS 17 downloaden

Updaten naar iOS 17 kan dus vanaf maandag 18 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds. Updaten is gratis en je vindt de update vanaf dat moment via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Als je een paar dagen wacht, verschijnt er vanzelf een rood bolletje bij de Instellingen-app. Volg dit bolletje en je doorloopt het installatieproces automatisch.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wat vinden wij van iOS 17?

Je iPhone is met iOS 17 weer een stukje verder geëvolueerd. Maar anders dan vorig jaar (met het nieuwe vergrendelscherm), merk je straks na de update misschien niet acuut dat er iets veranderd is. De grote nieuwe functie – Stand-by – is geniaal, maar net iets te ver verstopt. Toch moet je zeker updaten, want alles is net wat beter doordacht, net wat persoonlijker, net wat beter. Je leest er meer over in onze review: iOS 17 review: veel nieuws, maar toch missen we iets.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk van Ingrid
Lezer
Henk van Ingrid

Altijd even een screenshot van je batterij capaciteit maken voor de grote update. Apple heeft een handje van ‘oudere’ toestellen en beetje te helpen minder interessant te maken bij de introductie van een nieuw model. Bij mij en een aantal bekenden bleek tot op heden telkens weer wat van de batterij gesnoept te zijn. Garanties uit het verleden bieden echter geen ervaring voor de toekomst… 😉