Terug naar iOS 16 bèta
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

iOS 16 bèta

Door Ward Edema4 oktober 2022 12:403 min. leestijd

De grote iOS 16 update is uit, maar Apple werkt verder aan de volgende tussentijdse updates. Die worden steeds getest aan de hand van de iOS 16 bèta. Wil je steeds als eerste de nieuwe functies uitproberen? Dan is deze bèta misschien ook interessant voor jou.

iOS 16 bèta

iOS 16 bèta download

Voordat iOS 16 verscheen, is de software getest aan de hand van bètaversies. Net als ieder jaar stelt Apple een testversie beschikbaar van iOS 16 maar ook de daarop volgende tussentijdse updates, in aanloop naar de uiteindelijke release. Deze heeft twee varianten: de Developer Beta (inmiddels al bij bèta 8 beland) en de Public Beta. Laatstgenoemde is de bèta die ook jij kunt uitproberen.

Hoe krijg je iOS 16 bèta?

iOS 16 bèta 2

De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe krijg je iOS 16 vroeg? Dit doe je door zelf mee te doen aan de Public Beta. Meedoen aan de iOS 16 Public Beta wanneer hij er is doe je als volgt:

 1. Schrijf je in
  Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.
 2. Voeg je iPhone toe
  Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst:Enrollyour iOS device’.Tik erop.
 3. Download profiel
  Scrol op de volgende pagina naar de ‘Install profile’-knop en tik erop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.
 4. Installeer profiel
  Ga naar de app Instellingen en tik op de melding ‘Profiel gedownload’ bijna helemaal bovenaan. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen. Tik aan het eind op ‘Herstart’.
 5. Installeer de bèta
  Na de herstart open je weer het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 16 in beeld. Tik ten slotte op ‘Download en Installeer’.

Voor een uitgebreider stappenplan met duidelijke plaatjes lees je ons artikel iOS 16 publieke bèta is nú uit! Zo installeer je hem! Dit werkt ook voor de tussentijdse bèta’s die gedurende het jaar volgen, totdat Apple straks iOS 17 uitbrengt.

Gezien het een testversie is, zijn er de nodige bugs en zullen sommige apps niet meer goed werken. Wij adviseren daarom om de bèta niet op je ‘hoofdapparaat’ te gebruiken, maar op een secundaire iPhone of iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 16 test

iOS 16 rockscreens

De grote iOS 16-update is nog maar nét uit, maar Apple is al druk bezig met de volgende update. Apple heeft een bèta uitgebracht voor iOS 16.1.

Blijf op de hoogte

Je kunt ook via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom iOS 16, iPadOS 16 en de andere updates.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Volgend dossier
iOS 16 preview
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden