Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.5 is uit: download de update vandaag nog!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.5


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 16.5 uitgebracht voor de iPhone. Wat is er nieuw in deze update? En hoe kun je deze nieuwste versie van iOS 16 zo snel mogelijk downloaden?

iOS 16.5: dit is er nieuw

iOS 16.5 is een relatief kleine tussentijdse update die met name draait om subtiele verbeteringen en probleemoplossingen. Toch heeft iOS 16.5 nieuwe functies. Dit zijn de opvallendste:

1) Nieuwe Pride-achtergrond voor je vergrendelscherm

Pride celebration wallpaper


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple heeft vorige week een Apple Watch Pride 2023-bandje aangekondigd – eind mei ligt deze in de winkels. Daarnaast is er een bijbehorende wijzerplaat en een iPhone-achtergrond met de kleuren van de Pride-vlag. En die kan iedereen met iOS 16.5 gratis instellen!

Het bandje, de wijzerplaat en de achtergrond bevatten naast de regenboogkleuren nog vijf andere kleuren, zo legt Apple uit. ‘Zwart en bruin als symbool voor zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen en de slachtoffers van hiv/aids en mensen die met hiv/aids zijn besmet, en lichtblauw, roze en wit als symbool voor transgenders en non-binaire personen.’

2) Laat Siri een schermopname maken

Voor het maken van een schermopname (video van wat er op je iPhone-scherm gebeurt) moest je tot nu toe eerst een speciale knop in je bedieningspaneel zetten. Dat is niet meer nodig: vanaf nu kun je ook aan Siri vragen om een schermopname te maken. Het lijkt er wel op dat Apple deze optie geleidelijk uitrolt, en dat het bij jou dus nog niet meteen werkt.

Dat was het dan wel voor wat betreft de vernieuwingen – er zijn nog wel wat extra functies voor de Nieuws-app, maar die hebben we in Nederland niet. Onderaan dit bericht lees je de volledige release-notes van Apple. Dat er zo weinig échte vernieuwingen zijn, is niet vreemd in dit stadium. iOS 16.5 is een van de laatste versies van iOS 16 . Voor echt grote nieuwe functies moet je wachten op iOS 17, dat waarschijnlijk medio september verschijnt. Daarover lees je meer in ons dossier over iOS 17:

iOS 16.5 downloaden

Het update-icoontje verschijnt ergens de komende dagen of weken automatisch bij de Instellingen-app van je iPhone. Tik steeds op het rode icoontje en het brengt je dan vanzelf waar je zijn moet.

Wil je dit niet afwachten en iOS 16.5 liever vandaag nog downloaden? Dat kan ook. Je vindt de iOS-update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

Zorg ervoor dat je tijdens het downloaden en installeren verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je iPhone voldoende is opgeladen of aan de lader hangt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 16.5 release notes van Apple

  • Een nieuwe achtergrond ‘Pride-feest’ voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur.
  • Er is een probleem verholpen waarbij Spotlight mogelijk niet meer reageerde.
  • Er is een probleem verholpen waarbij Podcasts in CarPlay mogelijk geen materiaal laadde
  • Er is een probleem verholpen waarbij schermtijdinstellingen mogelijk opnieuw werden ingesteld of niet op alle apparaten werden gesynchroniseerd.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe iPhone-functies? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!