Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.1: deze apps ondersteunen Live activiteiten

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Live activiteiten in dynamic island

Heb je iOS 16.1 geïnstalleerd? Dan kun je nu gebruikmaken van Live activiteiten (Live activities). Dat zijn speciale meldingen die apps kunnen laten zien op het lockscreen van de iPhone. Bij de iPhone 14 Pro (Max) verschijnen ze op het Dynamic Island. Er zijn al verschillende apps die de nieuwe functie ondersteunen. We laten je de beste opties zien!

Lees verder na de advertentie

iPhone-apps met Live activiteiten

De nieuwe functie kan heel erg handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan live voetbaluitslagen op je lockscreen of in het Dynamic Island tijdens de wedstrijd. De functie is alleen nog zo nieuw dat het aantal apps dat het ondersteunt nog niet zo groot is. Bovendien kan het bij sommige apps noodzakelijk zijn dat je een betaalde versie of een betaald abonnement hebt.

Het aantal apps met Live activiteiten-ondersteuning zal de komende tijd wel snel toenemen. We zetten de beste apps van dit moment voor je op een rijtje.

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Thuisbezorgd.nl

Ontvang realtime updates over je bestelling bij Thuisbezorgd op je Lockscreen of in het Dynamic Island. Via Instellingen>Thuisbezorgd kun je de optie Live activiteiten eenvoudig aan- of uitzetten.

thuisbezorgd

FotMob – Voetbal Uitslagen

Geef in de FotMob-app aan welke wedstrijden je interessant vindt en je wordt tijdens die wedstrijden live op de hoogte gehouden van de actuele stand op je lockscreen of in het Dynamic Island.

Carrot Weather

Met Carrot Weather volg je buien en stormen binnen het komende uur live vanaf je Lockscreen of Dynamic Island. Voor deze functie heb je wel de Premium-versie nodig.

carrot weather

SmartGym

Volg je SmartGym workout voortaan rechtstreeks vanaf je Lockscreen of ‌Dynamic Island‌. Schakel de optie eenvoudig in of uit via Instellingen>SmartGym.

Live activiteiten

Flighty – Fast Flight Tracker

Voer je vluchtgegevens in en zet Flighty als widget op je Lockscreen, zodat je altijd snel alle informatie bij de hand hebt.

Live activiteiten

Just Press Record

Een audio-opname maken was nog nooit zo gemakkelijk. Je bedient de opname via Just Press Record namelijk direct vanaf je Lockscreen. Bovendien worden je opnames gesynchroniseerd via iCloud.

Live activiteiten

Wil je meer weten over Live activiteiten? Lees dan zeker ook de volgende artikelen:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!