Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 release date onthuld: volgende week kun je al updaten!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 release date


Lees verder na de advertentie

De grote iPhone-update van het jaar komt eraan! Apple heeft vanavond de iOS 16 release date bekendgemaakt. En je kunt al héél snel updaten naar het nieuwe besturingssysteem – je iPhone voelt dan weer als nieuw!

iOS 16 release date: dat is al snel!

Er was vanavond een Apple-event, en in een bijbehorend persbericht onthulde Apple dat de iOS 16 volgende week – maandag 12 september – zal verschijnen. Doorgaans wordt een nieuwe iOS-release om 19.00 uur Nederlandse tijd uitgerold. Binnen een week heb je dus al allerlei vernieuwingen op je iPhone.

iOS 16 features: wat is er nieuw?

iOS 16 release date


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 16 brengt een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen naar je iPhone. Er zijn eindeloos veel grote en kleine nieuwe functies. Een greep uit de nieuwe functies:

Wil je meer weten over alle nieuwe functies? Lees dan ook ons dossier over iOS 16:

iOS 16: welke iPhones zijn (niet) geschikt?

Er zijn enkele iPhone-modellen die je dit jaar voor het eerst niet meer kunt updaten. Die hebben geen iOS 16 ondersteuning, en blijven dus op iOS 15 steken.

  • iPhone 6s (Plus) uit 2015
  • iPhone SE (eerste generatie) uit 2016
  • iPhone 7 (Plus) uit 2016

Op deze iPhones kun je iOS 16 wél installeren:

iPadOS 16 schittert door afwezigheid

Sinds een paar jaar heeft de iPad een eigen besturingssysteem: iPadOS. Deze heeft bijzonder veel overlap met iOS, en gewoonlijk verschijnen nieuwe versies van iPadOS en iOS op hetzelfde moment. Dit keer pakt Apple het voor het eerst wat anders aan. iPadOS 16 verschijnt verrassend genoeg pas ná iOS 16. Helaas: geen update voor je iPad dus volgende week – reken op oktober voor de iPadOS 16 release.

iOS 16 downloaden

Updaten naar iOS 16 kan dus op maandag 12 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds. Updaten is gratis en je vindt de update vanaf dat moment via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Als je een paar dagen wacht, verschijnt er een rode badge bij de app Instellingen. Volg dit bolletje en je doorloopt het installatieproces automatisch.

Wat vinden we ervan

We hebben iOS 16 gedurende de hele zomer al getest op basis van de bèta’s en het is echt een heel fijne update. Door het personaliseren van je vergrendelscherm voelt je iPhone ook echt als jouw iPhone – daar kun je een hoop creativiteit in kwijt. Maar er zijn ook een hoop praktische vernieuwingen waarvan je denkt: waarom waren die er nou eigenlijk niet eerder? Bijvoorbeeld het intrekken of aanpassen van berichten en mails.

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!