Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuw in iOS 16: tussenstop Apple Kaarten toevoegen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met de navigatie-app Apple Kaarten race je zo van Nijmegen naar Amsterdam, maar wat nou als je nog iemand in Utrecht moet ophalen? Daar wil je de app uiteraard graag van op de hoogte stellen. Sinds iOS 16 kan dit: wij leggen uit hoe je een tussenstop kunt toevoegen in Apple Kaarten, nog voordat je de route activeert.

Sinds iOS 16

De mogelijkheid om een tussenstop toe te voegen in Apple Kaarten was lange tijd zeer beperkt. Was je aan het navigeren, dan kon je het witte gedeelte van het scherm naar boven vegen en op ‘Voeg een stop toe’ tikken. Dat klonk goed, maar vervolgens bleek dat je alleen kon kiezen tussen vaste tussenstoppen die Apple voor je had klaargezet. Bijvoorbeeld tankstations of parkeerplekken.

Je had helaas niet de optie om een willekeurig adres op te geven als tussenstop, wat de functie vrij waardeloos maakte. iOS 16 heeft hier verandering in gebracht!

Tussenstop Apple Kaarten toevoegen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nu iOS 16 uit is, kun je wél tussenstops inplannen. Gelukkig maar, want het is toch een vrij essentiële en basale functie die door concurrerende apps al lang omarmd is.

Open Apple Kaarten, plan je route en tik al tijdens het inplannen steeds op ‘Voeg stop toe’. Zo plan je tot wel vijftien tussenstops in. Je verandert de volgorde van de bestemmingen door je vinger op de drie strepen naast een stop te leggen en te slepen. Ben je al lang en breed onderweg en denk je: ik moet eigenlijk nog een tussenstop maken? Ook dat behoort nu tot de mogelijkheden, want de route kan tussentijds herberekend worden als je een extra stop nodig hebt.

Apple Kaarten tussenstop

Wel een kanttekening: vooralsnog werkt de functie alleen wanneer je een route met de auto volgt. Selecteer je bijvoorbeeld ‘Fiets’ of ‘Te voet’ terwijl je een route plant, dan staat er nergens een optie om een stop toe te voegen. Apple heeft bevestigd dat er in ieder geval fietsroutes naar Nederland en België komen, maar het blijft nog onduidelijk wanneer dit gebeurt.

iOS 16 release

Het toevoegen van tussenstoppen is slechts het topje van de ijsberg, want iOS 16 zit vol met nieuwe en handige functies voor je iPhone. De grootste vernieuwing is het personaliseerbare vergrendelscherm met widgets, maar er zijn ook allerlei leuke kleine functies. De volgende tips wil je echt niet missen:

Wil je regelmatig dit soort Apple-tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!