Terug naar iOS 16.6 is uit (en het is de beste versie van iOS 16)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.6 is uit (en het is de beste versie van iOS 16)

Door Laura Grootaarts25 juli 2023 09:122 min. leestijd0

Apple heeft iOS 16.6 uitgebracht voor de iPhone. Voor de iPad is tegelijkertijd iPadOS 16 verschenen. Wat is er nieuw in deze update? En hoe kun je deze nieuwste versie van iOS 16 downloaden?

iOS 16.6

iOS 16.6: beter dan dit wordt het niet

iOS 16.6 is een kleine tussentijdse update. In deze versie vind je geen nieuwe functies. Wel bevat de update belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates – het is daarom belangrijk om je iPhone bij te werken.

Zo op het oog geen spannende update dus, en toch is dit misschien wel de beste versie van iOS 16. Waarom? Heel simpel: omdat dit waarschijnlijk de allerlaatste versie is voordat straks iOS 17 verschijnt. iOS 16 is met deze update helemaal af: beter en stabieler dan dit wordt het niet. Nou ja: misschien dat er nog een iOS 16.6.1 volgt, maar die zal nog minder om het lijf hebben.

iOS 16.6 downloaden

Het rode update-bolletjeje verschijnt binnenkort automatisch bij de Instellingen-app van je iPhone. Tik steeds op het rode icoontje en het brengt je dan vanzelf waar je zijn moet.Wil je iOS 16.6 liever vandaag nog downloaden? Dat is ook mogelijk. Je vindt de iOS-update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je tijdens het downloaden en installeren verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je iPhone voldoende is opgeladen of aan de lader hangt.

En nu op naar iOS 17

Voor echte nieuwe iPhone-functies moet je dus wachten op iOS 17. Deze grote iPhone-update verschijnt dit najaar naast de nieuwe iPhone, waarschijnlijk in september. Tijdens de WWDC begin juni heeft Apple al een sneakpreview laten zien van de nieuwe software. Grote vernieuwingen zijn Stand-by, waarmee je je iPhone verandert in een slimme klok, Contactposters – dit zijn een soort visitekaartjes, en Live stickers.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe functies voor je iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar