Terug naar Apple brengt iOS 16.6.1 uit (en je kunt maar beter updaten)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt iOS 16.6.1 uit (en je kunt maar beter updaten)

Door Laura Grootaarts7 september 2023 21:502 min. leestijd0

Apple heeft vanavond iOS 16.6.1 uitgebracht voor de iPhone. Voor de iPad is tegelijkertijd iPadOS 16.6.1 verschenen. Deze versie van iOS 16 bevat belangrijke beveiligingsoplossingen. Het advies is om zo snel mogelijk te updaten.

iOS 16.6.1

iOS 16.6.1

iOS 16.6.1 is de opvolger van iOS 16.6 dat ruim een maand geleden uitkwam. In die update zaten toen al geen nieuwe functies, maar uitsluitend probleemoplossingen. Dat Apple nu weer een tussentijdse update aanbiedt, maakt duidelijk dat er met behoorlijke haast iets moest worden opgelost. Blijkbaar kan er niet gewacht worden op iOS 17, de grote iPhone-update van dit jaar. Die verschijnt al over een week of anderhalf.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Naar verluidt zit er een kwetsbaarheid in Wallet, maar precieze details ontbreken nog. Het is ons overigens een raadsel waarom Apple niet heeft gekozen voor een snelle beveiligingsmaatregel – de snelste manier voor Apple om zulke problemen op te lossen.

iOS 16.6.1 downloaden

Het rode update-bolletje verschijnt binnenkort automatisch bij de Instellingen-app van je iPhone. Tik steeds op het rode icoontje en het brengt je dan vanzelf waar je zijn moet voor de update.

Wil je iOS 16.6.1 liever vandaag nog downloaden, zoals wordt aangeraden? Je vindt de iOS-update ook via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je tijdens het downloaden en installeren verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je iPhone voldoende is opgeladen of aan de lader hangt.

iOS 17 komt eraan

In iOS 16.6.1 vind je verder geen nieuwe functies, maar in iOS 17 is dat wel anders. Grote vernieuwingen zijn Stand-by, waarmee je je iPhone verandert in een slimme klok, Contactposters – dit zijn een soort visitekaartjes, en Live stickers. Aanstaande dinsdag is er een Apple-event en dan horen we meer over de releasedatum van iOS 17.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe functies voor je iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar