Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 16 fitness-app: je hebt geen Apple Watch meer nodig!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 fitness app


Lees verder na de advertentie

De app Conditie was er eerst alleen bruikbaar in combinatie met een Apple Watch. Maar vanaf iOS 16 kun je ook zónder Apple Watch belangrijke gegevens over je conditie bijhouden. De grote iPhone-update komt volgende maand uit: wat is er dan nieuw in deze iOS 16 fitness-app?

Track sportactiviteiten met de iOS 16 Conditie app

Om je sportactiviteiten bij te houden, heb je per se een Apple Watch naast je iPhone nodig, toch? Nee hoor, helemaal niet! De iPhone houdt stiekem al jaren best wat sportgegevens van je bij, zoals de stappen die je op een dag loopt. Die voeg je alleen ietwat omslachtig in de app Gezondheid op. Straks met iOS 16 heb je daar de vernieuwde app Conditie voor, die voor het eerst beschikbaar is voor gebruikers zonder Apple Watch.

Fitness tracking app zonder Apple Watch

In Conditie is straks voor iedereen een rode bewegingsring te zien. De sensoren in je iPhone houden sowieso de volgende zaken bij:

  • Het aantal stappen
  • De gelopen afstand
  • Het aantal gelopen trappen


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

En registreer je je sportieve activiteiten handmatig in fitness-apps van derde partijen? Dan verschijnen de voltooide workouts ook in de app Conditie. Doordat alles op een centrale plek bij elkaar wordt opgeteld, weet je of je genoeg bewogen hebt en hoeveel calorieën je bij benadering hebt verbruikt.

Nog meer gezonde iOS 16 Apps

iOS 16 medicijnen

Dat Apple je gezondheid hoog in het vaandel heeft staan, blijkt bij de iOS 16 update maar weer eens en te meer. Want er zijn nog enkele andere gezondheidsfuncties in deze update. We noemen de opmerkelijkste:

  • In de app Gezondheid kun je in iOS 16 medicijnen maar ook vitaminen en supplementen bijhouden. Voer een schema in, krijg reminders wanneer het tijd is voor weer een nieuwe dosis en ontvang een waarschuwing als je een nieuw medicijn toevoegt dat geen goede combinatie vormt met medicijnen die je al slikt.
  • Ook nieuw in de app Gezondheid is dat je belangrijke gezondheidsinformatie kunt delen met bijvoorbeeld je gezin. Je geeft hierbij precies aan wat ze wel en wat ze niet mogen zien. Je kunt zelf gegevens delen of iemand vragen om zijn of haar gegevens te delen, en alles verschijnt dan op een dashboardje in de app Gezondheid.
  • Met Live Activiteiten kun je straks op het vergrendelscherm van je iPhone zien wat de progressie is van een activiteit. Apple heeft al een sneakpreview gegeven met de app Nike Running Club: daarbij zie je hoeveel kilometers je al in de benen hebt en hoelang je work-out al duurt.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!