Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eindelijk: in iOS 16 kun je Berichten bewerken en intrekken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Berichten bewerken iOS 16


Lees verder na de advertentie

Heb je ooit weleens een berichtje gestuurd waar je direct spijt van had? Bijvoorbeeld omdat er een tikfoutje in zat, of omdat je het naar de verkeerde persoon stuurde? Dan is iOS 16 een fijne update voor je, want hiermee is het mogelijk om je iMessages in de app Berichten in te trekken, of om ze te verbeteren. Zorg er dus voor dat je de update geïnstalleerd hebt en ontdek deze nieuwe functies.

1) iOS 16: berichten bewerken

Heb je een tikfoutje in je berichtje staan? Of is je formulering een beetje onhandig? Dan kun je het bericht bewerken, binnen vijftien minuten na verzending.

  • Houd het bericht langer ingedrukt.
  • Tik op ‘Wijzig’.
  • Pas je bericht aan.

De ontvanger ziet wel een subtiel ‘gewijzigd’ naast het aangepaste bericht staan, dus weet dat er iets veranderd is. Je kunt berichten tot vijf keer toe wijzigen, daarna verdwijnt de Wijzig-knop. Als je op het label ‘gewijzigd’ bij een aangepast bericht tikt, kun je precies zien welke wijziging je hebt doorgevoerd.

2) Berichten intrekken


kooptip

Heb je spijt van een berichtje dat je verzonden hebt? Had een foto die je deelde toch beter privé kunnen blijven? Dan kun je het bericht binnen twee minuten na verzenden weer intrekken.

  • Houd het bericht langer ingedrukt.
  • Tik op ‘Maak verzenden ongedaan’.

Heeft de ontvanger het bericht al gelezen, dan heb je pech. Ook hierbij ziet de ontvanger dat het bericht gewist is. Krijg je na het verwijderen spijt dat je het bericht hebt weggegooid? Geen probleem: verwijderde berichten kun je tot 30 dagen na het wissen weer herstellen.

3) Markeren als ongelezen

Heb je een aantal berichten gelezen, en heb je niet direct de tijd om te reageren? Maar wil je er later nog op terugkomen? Dan kun je ze markeren als ongelezen. Dit is een gemakkelijk geheugensteuntje, zo weet je dat je nog iets met de berichten moet. Veeg in de lijst met berichten naar rechts over een chat om een bericht als ongelezen te markeren,

Meer lezen over iOS 16

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom iOS 16? Dan meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!