Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iTip: Snel je eigen collecties digitaliseren op je iPhone

Afbeelding van iTip: Snel je eigen collecties digitaliseren op je iPhone
Download:
N.v.t.

Met de ‘Onderwerp naar voren halen’-functie in iOS 16 kun je een onderwerp in een foto loskoppelen van de achtergrond. Hierdoor wordt het omgetoverd tot een digitale sticker, maar het is veel meer dan dat. Je kunt deze losgekoppelde onderwerpen namelijk ook gebruiken om je persoonlijke verzamelingen of collecties te digitaliseren op je iPhone. Dit is hoe!

Collecties digitaliseren op je iPhone

Elke collectie die je hebt, kun je sinds iOS 16 nóg gemakkelijker digitaliseren op je iPhone – van je verzameling muziekalbums of games tot een reeks gehaakte knuffeldieren. Het enige voorwerk wat je moet doen, is foto’s maken van je verzamelde exemplaren. De ‘onderwerpen’ moeten steeds duidelijk in beeld zijn, zodat je ze kunt loshalen van de achtergrond.

Gelukt? Volg dan de volgende stappen:

  • Open Foto’s en kies een van de afbeeldingen met een duidelijk onderwerp.
  • Houd het onderwerp kort vast.
  • Tik op ‘Kopieer onderwerp’.
  • Open de app waarin je de collectie wilt maken – wij gaan voor Notitities.
  • Tik op het tekstveld en kies ‘Plak’.

Voer de bovenstaande stappen uit totdat alle exemplaren van je collectie in de notitie staan. Maar let op: voordat je een tweede onderwerp toevoegt, is het verstandig om de onderwerpen te verkleinen.

Verkleinen

Zodra je de bovenstaande stappen één keer hebt nagelopen, neemt het geplakte onderwerp nog veel ruimte in beslag. Om er voor te zorgen dat je collectie overzichtelijk blijft, kun je de exemplaren in de notities verkleinen. Voer de volgende twee stappen één keer uit, en alle onderwerpen in je notitie worden kleiner:

  • Tik op een van de geplakte onderwerpen in je notitie.
  • Tik op ‘Verklein alle’.

Collecties digitaliseren iPhone

Zoals je ziet nemen de onderwerpen niet meer het hele scherm in beslag. Dit maakt het niet alleen overzichtelijker, maar zo kun je ook zelf kiezen of je de exemplaren naast of onder elkaar zet. Overigens ben je de originele formaten niet kwijt: tik je op een onderwerp, dan verschijnt de normale weergave weer. Extra tip: gebruik kopjes om secties van je collectie uit elkaar te houden.

Op TikTik laat iemand zien hoe je op deze manier bijvoorbeeld een handig overzicht kunt maken van je complete garderobe. Maar het werkt natuurlijk voor iedere verzameling!

@macaulay_flower

Voice reveal?😂 I love this new ios 16 feature. Now I have an easy way to reference all of my fit checks👍🏼 #ios16 #fitcheck #mensfashion #bigboyfashion #ChewTheVibes #outfitinspo

♬ This Charming Man (2011 Remaster) – The Smiths

Meer over iOS 16

iOS 16 heeft naast ‘Onderwerp naar voren halen’ veel meer nieuwe functies. Wil je nog meer uit je iPhone halen? Lees dan een van de volgende artikelen:

Wil je altijd op de hoogte worden gebracht van zulke iPhone-tips? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!