Terug naar iOS 16.1.2 is uit: verbetert crashdetectie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.1.2 is uit: verbetert crashdetectie

Door Laura Grootaarts1 december 2022 11:262 min. leestijd0

Apple heeft woensdag iOS 16.1.2 uitgebracht. Deze tussentijdse iOS 16-update brengt enkele belangrijke beveiligingsupdates en verbeteringen naar je iPhone. Wat is er nieuw?

iOS 16.1.2

iOS 16.1.2: wat is er nieuw?

Een belangrijke vernieuwing voor iOS 16.1.2 is specifiek voor de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Apple verbetert met deze update de functie crashdetectie, oftewel ongelukdetectie.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Door ongeluksdetectie is de iPhone 14 in staat om een een auto-ongeluk te herkennen en daarna de hulpdiensten te bellen, ook als je op dat moment zelf niet meer kunt. Dit is overigens ook nieuw op alle nieuwe Apple Watch-modellen van dit jaar. Vorige maand bleek dat crashdetectie ook ten onrechte getriggerd kan worden als je in een achtbaan zit. De G-krachten in een achtbaan lijken blijkbaar op die van een auto-ongeluk waardoor er per ongeluk een SOS-noodmelding uit gaat.

We weten dat Apple met iOS 16.1.2 de crashdetectie verbeterd heeft, maar niet in welk opzicht. Mogelijk heeft het iets te maken met bovenstaande, en heeft Apple het algoritme hierop aangepast.

Verder noemt Apple nog een andere verbetering in iOS 16.2: de update biedt verbeterde compatibiliteit met draadloze aanbieders. Ongetwijfeld zijn er ook nog kleine verbeteringen en probleemoplossingen waarvan Apple het niet de moeite waard vindt om ze te benoemen in de release-notes.

Binnenkort meer nieuwe functies

iOS 16.1.2 is een relatief kleine update. Ondertussen test Apple de volgende update al. iOS 16.2 komt waarschijnlijk deze maand nog uit, en brengt een compleet nieuwe app naar je iPhone: het digitale whiteboard Freeform, om al je projecten en brainstorms op uit te werken.

iOS 16.1.2 downloaden

iOS 16.1.2 downloaden en installeren is gratis. Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Maar daarop hoef je niet te wachten! Als je wilt, kun je deze iOS update ook nu al downloaden.

Je downloadt en installeert iOS 16.1.2 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone aan de stroom hangt.

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar